Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης για «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη: «Εκτός τόπου όσοι ψάχνουν πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης»

Ποια η θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την τροπολογία της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης
© Alexandros Michailidis / SOOC

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για την τροπολογία της κυβέρνησης και τη συναίνεση στο «μπλόκο» για το κόμμα του χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε σε δήλωσή του τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την τροπολογία που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη μη συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων, όπως η Χρυσή Αυγή, στις εκλογές. Ο πρόεδρος του κόμματος σχολίασε ότι «όσοι ψάχνουν πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία μας, είναι εκτός τόπου και χρόνου».

«Απέναντι στο φαινόμενο μιας εγκληματικής οργάνωσης, που ενδύεται τον μανδύα ενός κόμματος, το πολιτικό σύστημα οφείλει να δράσει συντεταγμένα και με υπευθυνότητα», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε δήλωσή του, σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή της ανάδυσης του νεοναζιστικού εγκληματικού μορφώματος βρέθηκε δυναμικά απέναντι οργανώνοντας εκστρατεία ενημέρωσης για τον κίνδυνο, όταν άλλοι τους χάιδευαν μιλώντας για τη «σοβαρή Χρυσή Αυγή». 

«Συναίνεση σημαίνει συμφωνία στη στοχοθεσία και μια τέτοια νομοτεχνική επεξεργασία, που πρέπει να συμφωνεί απόλυτα με τις συνταγματικές προβλέψεις τόσο σε ουσιαστικό όσο και σε δικονομικό επίπεδο», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και σημείωσε: «Δεν θα δεχθούμε παιχνίδια με τους θεσμούς. Όσοι ψάχνουν πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία μας, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι συγκεκριμένες και απολύτως τεκμηριωμένες».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής να ζητήσει το ταχύτερο τη γνώμη της Επιστημονικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου προκειμένου να επιτευχθεί η αρτιότερη και σύμφωνη με το Σύνταγμα διατύπωση της διάταξης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.