Πολιτικη & Οικονομια

Χρήστος Σταϊκούρας: Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί γενναία και ρεαλιστικά

Παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας αφήνει ο υπουργός Οικονομικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήστος Σταϊκούρας: Ο υπουργός Οικονομικών περιέγραψε το σχέδιο της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού - Παράθυρο για νέα μέτρα κοινωνικής στήριξης.
«Πρέπει ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί γενναία αλλά και ρεαλιστικά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας © Dimitris Kapantais / SOOC

Χρήστος Σταϊκούρας: Ο υπουργός Οικονομικών περιέγραψε το σχέδιο της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού - Παράθυρο για νέα μέτρα κοινωνικής στήριξης.

Ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξηθεί γενναία αλλά ρεαλιστικά, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Θα έχουμε την τρίτη αύξηση κατώτατου μισθού. Πρέπει ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί γενναία αλλά και ρεαλιστικά γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε ότι με την ενεργειακή κρίση και γενικότερα της ακρίβειας και του πληθωρισμού, πρέπει να στηρίζουμε και τις επιχειρήσεις ώστε όχι μόνο να διατηρήσουμε θέσεις απασχόλησης αλλά να μειώσουμε ακόμα περισσότερο την ανεργία. Συνεπώς, γενναία και ρεαλιστική (αύξηση κατώτατου μισθού)», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι «δεν είχαν καμία αύξηση των απολαβών τους την τελευταία δεκαετία. Για πρώτη φορά έχουμε ήδη την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, την κατάργηση της εισφοράς του 1% στο Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων. Για πρώτη φορά, έχουμε μία πρώτη στήριξη του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 280 εκ. ευρώ και προετοιμάζουμε ένα νέο μισθολόγιο το οποίο θα υλοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2024, τόσο για το ενιαίο μισθολόγιο όσο και για τα ειδικά μισθολόγια και θα αφορά κυρίως τους χαμηλόμισθους και αυτούς που έχουν θέσεις ευθύνης».

Ο Σταϊκούρας υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα στα οικονομικά του κράτους με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ενώ αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί νοικοκυρεμένα και συνετά. «Όχι μόνο δεν θα πάμε σε μνημόνια αλλά η χώρα έχει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο το 2022 και το 2023 εκτιμάται ότι θα έχει τριπλάσιο», είπε.

Χρήστος Σταϊκούρας: Σημαντική ενίσχυση της άμυνας

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης στην άμυνα της χώρας την αποτρεπτική της ισχύ.

«Παρά το γεγονός ότι έχουμε αντιμετωπίσει πολλές εξωγενείς κρίσεις, έχουμε ενισχύσει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό με 2,5 δις ευρώ, όταν μέχρι πριν 2-3 χρόνια ήταν 500 εκ. ευρώ. Αθροιστικά, έχουμε δώσει σημαντικούς πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για να ενισχύσουμε την αποτρεπτική δύναμη της χώρας. Έχουμε ενσωματώσει στον κρατικό προϋπολογισμό σημαντικά αυξημένες αμυντικές δαπάνες», είπε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ