- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γ. Οικονόμου: Αποκαλυπτική η διαφορά μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Τσίπρα στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα
Tι ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών
Γ. Οικονόμου: Η διαφορά μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Τσίπρα στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι αποκαλυπτική
«Ο πρωθυπουργός εργάζεται ακατάπαυστα και συνομιλεί με διεθνείς προσωπικότητες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα», ανέφερε σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας συνομιλεί με πρόσωπα που, όπως ανέφερε, επιδίδονται σε χυδαίες αναρτήσεις.
Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου έγραψε στην ανάρτησή του:
«Ο πρωθυπουργός εργάζεται ακατάπαυστα και συνομιλεί με διεθνείς προσωπικότητες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας επιλέγει ως συνομιλητές του πρόσωπα που επιδίδονται σε χυδαίες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Η διαφορά είναι αποκαλυπτική και κάθε άλλο σχόλιο περισσεύει.»
Kατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επί του θέματος:
Η κυβέρνησή μας, από την αρχή της θητείας της κινήθηκε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως με αποτελεσματικότητα, προκειμένου να πραγματωθεί ο εθνικός στόχος της οριστικής επιστροφής της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, με βάση την πάγια θέση της χώρας μας, ότι δηλαδή δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και φυσικά κυριότητα των Γλυπτών.
Αυτά τα 3,5 χρόνια σημειώθηκε πολύ σημαντική πρόοδος στο ζήτημα αυτό. Όχι γενικά, όχι αφηρημένα, αλλά με πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα, με πολύ συγκεκριμένα βήματα. Θα αναφερθώ σε τρία από αυτά:
1. Το Σεπτέμβριο του 2021 η Διακυβερνητική επιτροπή της UNESCO για πρώτη φορά εκδίδει απόφαση με βάση την οποία καλεί την βρετανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της σε σχέση με την επανένωση των γλυπτών.
2. Μια μερική επιστροφή ορισμένων από τα Γλυπτά του Παρθενώνα έχει ήδη ξεκινήσει. Τονίζω την πολύ μεγάλη σημασία της επιστροφής του θραύσματος Fagan που είναι ένα θραύσμα από την Ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα, καθώς επίσης και τα τρία θραύσματα τα οποία επιστρέφουν από το Βατικανό που επιστρέφουν στη χώρα μας.
3. Την πολύ ριζική μεταστροφή της κοινής γνώμης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικά αυτό δεν ήρθε από μόνο του, αλλά μέσα από πολύ συντονισμένες ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης.
Το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενών είναι ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για την εθνική μας αυτοσυνειδησία και δεν χωρούν ούτε μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ούτε επαρχιωτισμός, ούτε αντιδραστικότητα.
Παρότι το ελάχιστο που απαιτεί ο ελληνικός λαός, αλλά και η Ιστορία και οι περιστάσεις, σε ένα τόσο μεγάλο και εθνικό ζήτημα, είναι η συστράτευση όλων, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για πολλοστή φορά και σε αυτό το θέμα το ρόλο της θλιβερής εθνικής εξαίρεσης. Μπροστά στην αμηχανία του για το ενδεχόμενο μιας ακόμη εθνικής επιτυχίας, μιας ακόμη επιτυχίας της πατρίδας, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Ανεξαρτήτως της μικροψυχίας και της εθελοτυφλίας του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνησή μας, όπως έχει πολλές φορές αποδείξει, διαπραγματεύεται με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες απανταχού της Γης, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία της διεθνούς κοινής γνώμης είναι μαζί μας, είναι στο πλευρό μας.
Για να είναι μαζί μας, ο πρωθυπουργός εργάζεται όλο αυτό το διάστημα ακατάπαυστα και συνομιλεί με διεθνείς προσωπικότητες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας επιλέγει ως συνομιλητές του πρόσωπα που επιδίδονται σε χυδαίες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Η διαφορά αυτή από μόνη της είναι αποκαλυπτική και δεν θα χρειαζόταν κανένα επιπλέον σχόλιο.
Ο κ. Τσίπρας, που επί τεσσεράμισι χρόνια ως πωθυπουργός, δεν έκανε απολύτως τίποτα για την προώθηση του εθνικού μας αιτήματος, ας αναλογιστεί, έστω τώρα, αυτή την κρίσιμη στιγμή, τι ακριβώς κάνει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου
Ο Van Weel σε συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη: Η Ελλάδα σημαντικός παράγοντας ασφάλειας
Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών
Ο πρωθυπουργός για τον νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο
Παραμένει υψηλή η φορολογική επιβάρυνση, παρά τη μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2024
«Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Το μέτρο για τα ταξί μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1%»
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο Κύπρου, αναδεικνύοντας μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
«Με τίμησε με την προστασία του σε πολύ δύσκολες στιγμές» - Η συλλυπητήρια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Μείωση 3,3% των τιμών εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Νοέμβριο
Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα – Ασφαλή τα πληρώματα, περιορισμένες ζημιές
Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στο Μαξίμου στο μπλόκο της Νίκαιας
Ρήξη στον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μετά την απόφαση Καρυστιανού για δημιουργία πολιτικού φορέα
Μήνυμα για τήρηση της νομιμότητας και συνέχιση συζητήσεων χωρίς αποκλεισμούς
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup
Τηλεοπτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ και στον αγροτοσυνδικαλιστή των Μαλγάρων
Ο υπουργός Υγείας έκανε ανάρτηση με αφορμή την αποχώρηση της Μαρίας Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών
Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών
«Αυτό που συνέβη ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.