Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Ξεπεράσαμε τις 1.500 υπηρεσίες στο gov.gr»

Δημιουργούμε ένα δημόσιο σύγχρονο και φιλικό, που βελτιώνει την καθημερινότητα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Πιερακάκης
© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κυριάκος Πιερρακάκης για gov - Περισσότεροι από 1.500 οι διαθέσιμες υπηρεσίες για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις

Στο σημαντικό έργο που γίνεται με το gov, το οποίο ήρθε να λύσει τα χέρια των πολιτών και να τους γλιτώσει από τις ουρές και την ταλαιπωρία, αναφέρθηκε εκ νέου ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το 2023 ξεκίνησε με ένα σημαντικό ορόσημο για το MinDigitalGr (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης), καθώς ξεπεράσαμε τις 1.500 υπηρεσίες στο gov.gr» τονίζει στην ανάρτησή του στα social media.

Και προσθέτει: «Δημιουργούμε ένα δημόσιο σύγχρονο και φιλικό, που βελτιώνει την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων».

Οι υπηρεσίες στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov) έφτασαν τις 1.506 και οι κατηγορίες υπολογίζονται σε 11, μεταξύ των οποίων γεωργία και κτηνοτροφία, Δικαιοσύνη, υγεία καi πρόνοια, εργασία και ασφάλιση.

Το top-10 των αναζητήσεων στο gov

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο είχε δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με το τι ψάχνουν όταν μπαίνουν στο gov.gr οι πολίτες.

Ο αριθμός των ψηφιακών υπηρεσιών τον Μάρτιο του 2020 ήταν 501 φτάνοντας τον Νοέμβριο του 2022 τις 1.490, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αριθμός των πολιτών (συνολικά 8.134.174) που έχουν χρησιμοποιήσει την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη και έχουν εξυπηρετηθεί τουλάχιστον μια φορά, εκδίδοντας ένα τουλάχιστον έγγραφο ή υποβάλλοντας μια ηλεκτρονική δήλωση. Όσο για τα έγγραφα ή δηλώσεις που έχουν εκδοθεί ή υποβληθεί ηλεκτρονικά από την αρχή λειτουργίας του gov.gr μέχρι σήμερα αριθμούν τα 227.585.781.

«Η ψηφιακή πολιτική είναι κοινωνική πολιτική, μια πολιτική που πρέπει να έχει στο επίκεντρό της τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Με αυτό στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, προχωρήσαμε στην ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών με πολιτοκεντρικό σχεδιασμό» είχε αναφέρει σε παλαιότερη δήλωσή του ο Κυριάκος Πιερρακάκης για το gov.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ