Πολιτικη & Οικονομια

Να διαγραφεί η Κατερίνα Λάσπα από το ΠΑΣΟΚ ζητούν οι διεμφυλικοί μετά τις δηλώσεις της για τις drag queens

Το χρονικό με την εκδήλωση του «Thessaloniki Pride» σε παιδικό σταθμό

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κατερίνα Λάσπα έκανε δηλώσεις για τις drag queens στη Θεσσαλονίκη που διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά, προκαλώντας αντιδράσεις
Η Κατερίνα Λάσπα έκανε δηλώσεις για τις drag queens στη Θεσσαλονίκη που διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά, προκαλώντας αντιδράσεις © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κατερίνα Λάσπα - Αντιδράσεις μετά τη δήλωσή της για τις drag queens που διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά στη Θεσσαλονίκη - Διεμφυλικοί ζητούν τη διαγραφή της

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η Κατερίνα Λάσπα μετά τα όσα δήλωσε για την εκδήλωση με τις drag queens που διάβασαν παραμύθια σε παιδιά, ηλικίας 3-12 ετών, στη Θεσσαλονίκη.

Η εκπαιδευτική δράση σε παιδικό σταθμό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (30/12), με πρωτοβουλία από το «Thessaloniki Pride» και τις «Οικογένειες με Ουράνιο Τόξο».

Το παραμύθι που διαβάστηκε ήταν «H Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα». Οι διοργανωτές της εκδήλωσης σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους ότι «με αφορμή τα Χριστούγεννα και τις μέρες αυτές οι Drag Queens θα μιλήσουν μέσα από το παραμύθι για τα έμφυλα στερεότυπα».

Και προσθέτουν: «Θα εξηγήσουν πως τα χρώματα και τα παιχνίδια δεν έχουν φύλο, ενώ θα τονίσουν ότι κάθε παιδί μπορεί να παίζει με όποιο παιχνίδι αυτό επιθυμεί, χωρίς διακρίσεις».

Στις γιορτές τα παιδιά έχουν την τιμητική τους. 🎄👧🧒 Γι' αυτό και διοργανώνουμε γιορτινή εκδήλωση με ανάγνωση...

Posted by Οικογένειες Ουράνιο Τόξο on Tuesday, December 27, 2022

Σημειώνεται ότι η Κατερίνα Λάσπα είναι γενική γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ.

Το ξέσπασμα από την Κατερίνα Λάσπα για την εκδήλωση με τις Drag Queens στη Θεσσαλονίκη

Με ανάρτησή της στα social media η Κατερίνα Λάσπα εξέφρασε τη διαφωνία της. Ειδικότερα, σε story στον λογαριασμό της στο Instagram, ανέφερε: «Αθλιότητα! Σήμερα Drag Queens θα διαβάσουν παραμύθια σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού της Θεσσαλονίκης.

» Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια».

Το story από την Κατερίνα Λάσπα για τις drag queens που διάβασαν παραμύθια σε παιδιά στη Θεσσαλονίκη
Το story από την Κατερίνα Λάσπα για τις drag queens που διάβασαν παραμύθια σε παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Διεμφυλικοί ζητούν να διαγραφεί η Κατερίνα Λάσπα από το ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις για τις drag queens στη Θεσσαλονίκη

Τα πυρά τους κατά της Κατερίνας Λάσπα εξαπέλυσαν διεμφυλικοί και υποστηρικτές των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Αναλυτικά:

«Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, διαμαρτύρεται με έντονο τρόπο και καταγγέλλει τον απαράδεκτο, κακοποιητικό και ακραίο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο της Γεν. Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Λάσπα.

» Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, οι οργανώσεις: Thessaloniki Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης & Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, ανακοίνωσαν δημόσια μία εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν κατά την οποία Drag Queens διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια σε παιδιά, σε παιδικό σταθμό σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

» Το event -όπως ήταν αναμενόμενο- πήρε μεγάλη δημοσιότητα, προκαλώντας ένα παραλήρημα μίσους κυρίως από ακροδεξιές ομάδες, με αποτέλεσμα οι οργανώσεις να αλλάξουν την τοποθεσία της εκδήλωσης, προκειμένου να προστατέψουν τόσο τα παιδιά και τους γονείς που είχαν δηλώσει συμμετοχή, όσο και γενικότερα τα πρόσωπα που θα βρίσκονταν στο χώρο.

» Με λύπη μας διαβάσαμε ότι ρατσιστικά παραληρήματα δεν υπήρξαν όμως μόνο από την ακροδεξιά, αλλά και από στελέχη πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.  Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Κατερίνα Λάσπα, σχολίασε δημόσια με σκαιό, μισαλλόδοξο λόγο μίσους στη βάση της έκφρασης και ταυτότητας φύλου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, χαρακτηρίζοντας ως "αθλιότητα" τόσο την εορταστική εκπαιδευτικού περιεχομένου δράση, όσο και τις Drag Queens.

» "Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια", συμπλήρωνε στην ανάρτηση της.  Οι εκφράσεις μίσους της Γεν. Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν προσβολή προσωπικότητας που στοχεύουν τόσο στον πυρήνα της προσωπικότητας των τρανς και φυλοδιαφορετικών προσώπων συμπεριλαμβανόμενων και των Drag Queens, όσο και γενικότερα εναντίων των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων.

» Χαρακτηρίζει ως "αθλιότητα" με μόνο λόγο ότι στη συγκεκριμένη δράση τα χριστουγεννιάτικα παιδικά παραμύθια διαβάστηκαν από Drag Queens.  Όλα τα παραπάνω, δεν αποτελούν απλά στερεότυπα που μπορεί να έχει η Γεν. Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Λάσπα, αλλά έχουν σαφή ρατσιστικά/τρανσφοβικά χαρακτηριστικά.

» Σε αυτήν την κατεύθυνση και σε σχέση με το διάχυτο κλίμα μισαλλόδοξου λόγου που εκπορεύεται ακόμη και από δημόσια ή και πολιτικά πρόσωπα, καλούμε τη Πολιτεία να τροποποιήσει άμεσα την αντιρατσιστική νομοθεσία, έτσι ώστε να μην ποινικοποιείται μόνο η δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, αλλά γενικότερα κάθε μορφή ρητορικής μίσους, και επιπλέον να ληφθούν επιπλέον μέτρα όταν αυτός εκπορεύεται από δημόσια πρόσωπα.

» Επίσης, καλούμε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να προχωρήσει άμεσα στην οριστική διαγραφή της κυρίας Λάσπα, δεδομένου ότι ως προς την αποστολή της παράταξης συμπεριλαμβάνεται και η διαφύλαξη των ανθρωπίνων/ατομικών δικαιωμάτων όλων των συμπολιτών μας, συμπεριλαμβανόμενων και των ΛΟΑΤΚΙ+.  Τέλος, επιφυλασσόμαστε κάθε έννομου δικαιώματος μας, καθώς οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε η Γεν. Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Λάσπα, προσβάλλουν κατάφωρα τόσο τη προσωπικότητα των τρανς, φυλοδιαφορετικών προσώπων συμπεριλαμβανόμενων και των Drag Queens όσο και γενικότερα τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο σύνολό της» αναφέρει η ανακοίνωση για την Κατερίνα Λάσπα μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της για την εκδήλωση με τις drag queens στη Θεσσαλονίκη που διάβασαν παραμύθι σε παιδιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ