Πολιτικη & Οικονομια

Πρώτα πυρά κατά Τσίπρα για Τσαπανίδου: Προτάχθηκε η λάμψη του τηλεαστέρα

Εσωκομματική κριτική για την επιλογή

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πόπη Τσαπανίδου, η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Αιχμές από Φωτεινή Βάκη κατά Αλέξη Τσίπρα

H απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να γίνει η Πόπη Τσαπανίδου εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν γέμισε ενθουσιασμό στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συγκεκριμένη επιλογή προκάλεσε εσωκομματική κριτική. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση από την πρώην βουλευτή και κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

«Προτάχθηκε η λάμψη του τηλεαστέρα και όχι η ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση ενός μέλους του κόμματος» έγραψε με νόημα στα social media.

Και πρόσθεσε: «Ο σεβασμός και η εκτίμηση προς την ηγεσία δεν εκφράζεται με παλαμάκια, η κριτική δεν είναι “νερό στον μύλο” της κυβέρνησης και τα μέλη δεν είναι αμέτοχοι παρατηρητές. Η αλφαβήτα μας που κοντεύουμε να ξεχάσουμε. Κρίμα».

Φωτεινή Βάκη κατά Αλέξη Τσίπρα για την Πόπη Τσαπανίδου - Ολόκληρη η ανάρτηση

«Δεν ξέρω τι ενοχλεί περισσότερο τελικά. Η επαγγελματοποίηση της πολιτικής που υποκύπτει στο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»; Η εργαλειοποίηση της δημοσιογραφίας; Ή τα κριτήρια με βάση τα οποία επελέγη η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ;

» Τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο το στερεοτυπικό "μητέρα και γυναίκα" ως "προαπαιτούμενο" αλλά πρώτιστα το γεγονός ότι προτάχθηκε η λάμψη του τηλεαστέρα και όχι η ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση ενός μέλους του κόμματος. Άραγε κανείς/μία δεν κρίθηκε άξιος-α από τα 185.000 μέλη να εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Κανείς-μία σύντροφος-ισσα δεν κρίθηκε ικανός-η να αρθρώσει λόγο δομημένο, στέρεο και ευθύβολο απέναντι στην κυβέρνηση;

» Με ενοχλεί όμως εξίσου εδώ και πολύ καιρό η άκριτη αποδοχή και οι ιαχές θριάμβου, τα χειροκροτήματα και οι ζητωκραυγές για κάθε, μα κάθε επιλογή της ηγεσίας. Ο σεβασμός και η εκτίμηση προς την ηγεσία δεν εκφράζεται με παλαμάκια, η κριτική δεν είναι "νερό στον μύλο" της κυβέρνησης και τα μέλη δεν είναι αμέτοχοι παρατηρητές. Η αλφαβήτα μας που κοντεύουμε να ξεχάσουμε. Κρίμα».

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη της δήλωση η Πόπη Τσαπανίδου εξήγησε γιατί δέχτηκε να γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση που της έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.