- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Πόπη Τσαπανίδου για την απόφασή της να γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Η ανάρτησή της στο Instagram
Πόπη Τσαπανίδου: Γιατί δέχτηκα να είμαι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Με μια ανάρτησή τα στα social media η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, εξηγεί γιατί δέχτηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.
«Κάποιες αποφάσεις, είναι πιο δύσκολες από άλλες. Σου αλλάζουν τη ζωή, σε φέρνουν αντιμέτωπο με πτυχές του εαυτού σου που ξαφνιάζουν και σένα τον ίδιο, με τη δυναμικότητα που διεκδικούν να εμφανιστούν. Πήρα λοιπόν μια απόφαση και θέλω σήμερα να την μοιραστώ μαζί σας», γράφει η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.
Και συνεχίζει: «Πριν λίγο καιρό, δέχτηκα μια πρόταση καθαρή, ξάστερη και συγκεκριμένη. Μια πρόταση απαιτητική που με τίμησε και με συγκίνησε. Σύντομα θα με βλέπετε και θα με ακούτε να επικοινωνώ τις θέσεις, τις απόψεις, τις προτάσεις και τις δράσεις του Σύριζα. Πριν το αποφασίσω, το συζήτησα με τις κόρες μου και λίγους δικούς μου ανθρώπους και βεβαιώθηκα τόσο για την επιλογή μου, όσο και για την υποστήριξή τους».
Η Πόπη Τσαπανίδου αναφέρεται και στην απόφασή της να φύγει από το OPEN όπου μέχρι σήμερα ήταν κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων.
«Παραιτήθηκα –αιφνιδιαστικά ομολογώ– από ένα κανάλι που με εμπιστεύτηκε για την θέση της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου. Άφησα την ζώνη ασφάλειας που είχα χτίσει, ενώ ήμουν στο καλύτερο της σημείο. Και διαδέχομαι τον Νάσο Ηλιόπουλο που θα κατέβει υποψήφιος και του εύχομαι με όλη μου την ψυχή καλή τύχη. Μακριά από το γνώριμο, το σίγουρο, το ασφαλές, την άξια ομάδα που με στήριζε, επέλεξα να ενώσω τις δυνάμεις μου με μια άλλη –νέα– ομάδα ανθρώπων που έχουν όραμα. Προοδευτικό όραμα, στόχους και αγωνίζονται να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Γιατί αυτό το βήμα; Γιατί πιστεύω ότι οι εποχές που ζούμε χρειάζονται δουλειά και όχι μόνο κριτική. Και στην ηλικία που βρίσκομαι, είμαι πια έτοιμη να περάσω και στην άλλη πλευρά. Να δοκιμάσω, να κάνω ότι μπορώ, για να σας εξηγήσω το όραμα που έχει ο Σύριζα – Π.Σ. Το οποίο θα πρέπει να κριτικάρει πλέον κάποιος άλλος δημοσιογράφος στην θέση που αφήνω. Στην πραγματικότητα δηλαδή, πάλι τα νέα θα σας λέω. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε, αλλά θα σας εξηγώ τα νέα ενός πολιτικού κόμματος με του οποίου τις απόψεις ταυτίζομαι. Κι έχω και εγώ τους ίδιους φόβους και τις ίδιες ανησυχίες με εσάς. Θα χρειαστεί να μεταφράσω κάποια πράγματα, να πάρω τις απαντήσεις σε άλλα για να μπορέσω να σας τα μεταφέρω. Γιατί το σημαντικό δεν είναι μόνο να αλλάζουμε αλλά να καταλαβαίνουμε πως και τι αλλάζουμε» αναφέρει.
Και συνεχίζει: «Προσωπικά εμπιστεύομαι ότι την αλλαγή αυτή, θα την καταφέρουμε με τον Αλέξη Τσίπρα. Μου άφησε αυτή την αίσθηση από την πρώτη συνέντευξη που έκανα μαζί του, πολλά χρόνια πριν. Μια αίσθηση που ενισχυόταν κάθε φορά που τον συναντούσα στο τηλεοπτικό στούντιο. Είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχω συναντήσει, που δεν επιμένει να δικαιολογεί τις επιλογές του, αλλά να τις εξηγεί, να αναλύει και να μαθαίνει και ο ίδιος από σωστές ή λάθος ενέργειες. Όσο τον μαθαίνω βλέπω έναν άνθρωπο που μπορεί να κάνει πράξη τις ιδέες που πρεσβεύει, που δεν επιχειρεί να αποδείξει κάτι που δεν είναι. Έχει όραμα και μάλιστα το όραμα που χρειαζόμαστε. Ρεαλιστικό και σε χρήμα και σε χρόνο. Εγώ πιστεύω ότι με τον Αλέξη Τσίπρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα τα καταφέρουμε. Εσύ μπορεί να πιστεύεις διαφορετικά. Δεν μπορούμε όμως παρά να συμφωνήσουμε ότι οι δυσκολίες μας αφορούν όλους. Η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, η ανασφάλεια και η προοπτική που είναι θολή στον ορίζοντα, επηρεάζουν τις δικές μας ζωές και κονταίνουν το μέλλον των παιδιών μας. Χρειάζεται λοιπόν όλοι να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να βρέξουμε τα πόδια μας για να φάμε ψάρι. Κι αν εσύ δεν το τολμήσεις το βήμα που έκανα εγώ, ή δεν μπορείς να το κάνεις, τότε αξιοποίησε την άλλη τεράστια δύναμη που έχεις. Ψήφισε. Πήγαινε στην κάλπη όταν στηθεί και ψήφισε αυτόν που πιστεύεις. Μην αφήσεις την οργή να σε αποδυναμώσει. Έχεις δύναμη. Δείξε την».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.