- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Μάκης Βορίδης «έδειξε» τον χρόνο των εκλογών - Ποιο το πιθανό σενάριο
Πότε θα στηθούν οι κάλπες
Εκλογές: Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, για τις πιθανές ημερομηνίες - Το σενάριο για πρώτες κάλπες πριν το Πάσχα
Πιθανό σενάριο για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών έδωσε σήμερα (23.12) στον τηλεοπτικό αέρα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, «τοποθετώντας» τις πρώτες κάλπες πριν από το Πάσχα.
«Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από τη χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει τη Βουλή για την όλη διαδικασία. Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη», είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης σε δηλώσεις του στο Mega.
Λίγο μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού 2023 από τη Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους δημοσιογράφους, στους οποίους αποκάλυψε ότι θα μεταβεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων στο Μέτσοβο γιατί «έχουμε αποφάσεις να πάρουμε». Άφησε, έτσι, ανοιχτό το ενδεχόμενο με την επιστροφή του και την έλευση του νέου έτους να έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του για τις εκλογές και να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.
Μάκης Βορίδης: Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και το Qatargate
Στην ίδια τηλεοπτική συνέντευξη, ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στον μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο: «Έκλεισε η προθεσμία για τις αιτήσεις δήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό. Οι αιτήσεις έφτασαν περίπου τις 108.000, οι θέσεις που θα ενταχθούν καταρχήν είναι γύρω στις 5.500 και ίσως αυξηθούν κατά περίπου 1.000 θέσεις», προσθέτοντας ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και τα οριστικά αποτελέσματα θα εκδοθούν τον Δεκέμβριο.
Ο υπουργός Εσωτερικών κλήθηκε να σχολιάσει και τις εξελίξεις στην υπόθεση του QatarGate και της Εύας Καϊλή, χαρακτηρίζοντας «προχωρημένη» τη σκέψη του Βέλγου εισαγγελέα να μην αποφυλακίσει την Ελληνίδα ευρωβουλευτή επειδή έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει κίνδυνος απαγωγής της από πράκτορες του Κατάρ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.