Πολιτικη & Οικονομια

Ο Μάκης Βορίδης «έδειξε» τον χρόνο των εκλογών - Ποιο το πιθανό σενάριο

Πότε θα στηθούν οι κάλπες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χέρι ψηφοφόρου ρίχνει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εκλογές: Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, για τις πιθανές ημερομηνίες - Το σενάριο για πρώτες κάλπες πριν το Πάσχα

Πιθανό σενάριο για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών έδωσε σήμερα (23.12) στον τηλεοπτικό αέρα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, «τοποθετώντας» τις πρώτες κάλπες πριν από το Πάσχα

«Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από τη χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει τη Βουλή για την όλη διαδικασία. Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη», είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης σε δηλώσεις του στο Mega. 

Λίγο μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού 2023 από τη Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους δημοσιογράφους, στους οποίους αποκάλυψε ότι θα μεταβεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων στο Μέτσοβο γιατί «έχουμε αποφάσεις να πάρουμε». Άφησε, έτσι, ανοιχτό το ενδεχόμενο με την επιστροφή του και την έλευση του νέου έτους να έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του για τις εκλογές και να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις. 

Μάκης Βορίδης: Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και το Qatargate

Στην ίδια τηλεοπτική συνέντευξη, ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στον μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο: «Έκλεισε η προθεσμία για τις αιτήσεις δήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό. Οι αιτήσεις έφτασαν περίπου τις 108.000, οι θέσεις που θα ενταχθούν καταρχήν είναι γύρω στις 5.500 και ίσως αυξηθούν κατά περίπου 1.000 θέσεις», προσθέτοντας ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και τα οριστικά αποτελέσματα θα εκδοθούν τον Δεκέμβριο.

Ο υπουργός Εσωτερικών κλήθηκε να σχολιάσει και τις εξελίξεις στην υπόθεση του QatarGate και της Εύας Καϊλή, χαρακτηρίζοντας «προχωρημένη» τη σκέψη του Βέλγου εισαγγελέα να μην αποφυλακίσει την Ελληνίδα ευρωβουλευτή επειδή έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει κίνδυνος απαγωγής της από πράκτορες του Κατάρ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp8z1k1gec2p)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ