Πολιτικη & Οικονομια

Αθώα δήλωσε η Καϊλή στο Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών - Εν αναμονή της απόφασης

Να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι ζήτησαν οι δικηγόροι της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι δικηγόροι της κ. Καϊλή επιμένουν ότι είναι αθώα
© EPA/ OLIVIER HOSLET

Qatargate: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

Περίπου 1,5 ώρα διήρκησε η ακρόαση της Εύας Καϊλή στο προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Εξερχόμενος ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε ότι ζητήθηκε η κα Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε διαφθορά σε ό,τι την αφορά.

Σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο, η απόφαση θα ανακοινωθεί αργά εντός της ημέρας. Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι η πελάτισσά του είναι αθώα.

Και οι δύο δικηγόροι δεν θέλησαν να δώσουν κάποιο στοιχείο από την ακρόαση διότι -όπως είπαν- τα στοιχεία είναι απόρρητα.

Την ίδια ώρα, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, αποφάσισε να δεσμευτεί το οικόπεδο επτά στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Καϊλή - Τζιόρτζι: Ξέπλυμα μαύρου χρήματος πίσω από την αγορά της βίλας στην Πάρο;

Πρόσφατο δημοσίευμα της Corriere della Serra αναφέρεται στο Qatargate και τη σύλληψη της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Το ρεπορτάζ του μέσου εστιάζει στην αγορά οικοπέδου επτά στρεμμάτων στην Πάρο έναντι 300.000 ευρώ, από το ζευγάρι.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες, δηλαδή, πριν την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για το Qatargate, η Eurojust ζήτησε από Ιταλούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την αγορά ενός διαμερίσματος στην πόλη Τσερβίνια για την οποία υπήρχαν υποψίες ότι αγοράστηκε με χρήματα από δωροδοκία. Μια κλασική επιχείρηση "ανακύκλωσης" που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζιόρτζι για να χτίσουν μια βίλα στο νησί της Πάρου».

Η Corriere della Serra θυμίζει στους αναγνώστες της ότι ένα από τα βασικά πρόσωπα του Qatargate είναι η Εύα Καϊλή, στο σπίτι της οποίας και σε βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της βρέθηκαν 750.000 ευρώ σε μετρητά «που θα μπορούσαν να προέρχονται από το Κατάρ και το Μαρόκο αλλά ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ορκίζεται ότι είναι δικά του».

Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι το πεδίο των ερευνών επεκτείνεται και σε άτομα που απλά είχαν σχέσεις με τους υπόπτους, όπως ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτζολίνο ή ο πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν, ο οποίος θεωρείται ότι χρησιμοποιεί το αξίωμά του ως «καμουφλάζ» για τις μυστικές υπηρεσίες του Ραμπάτ. «Η σύζυγος του Παντζέρι έχει καταγραφεί να αναφέρεται στο όνομα του Ατμούν», σημειώνεται στο δημοσίευμα του ιταλικού μέσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ