Πολιτικη & Οικονομια

Πετρέλαιο θέρμανσης: Παράταση στην επιδότηση μέχρι 31 Μαρτίου 2023

Αλλάζει η τιμή ανά λίτρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πετρέλαιο θέρμανσης - Γέμισμα της αντλίας
Σε λίγες ημέρες ξεκινά η διάθεση του Πετρελαίου Θέρμανσης © EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Η τρίμηνη παράταση την επιδότηση και η τιμή ανά λίτρο - Οι ανακοινώσεις Χρ. Σταϊκούρα

Παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης και το πρώτο τρίμηνο του 2023, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι το μέτρο, που έληγε στο τέλος του μήνα, θα συνεχίσει να ισχύει έως και τις 31 Μαρτίου 2023, ωστόσο πλέον θα είναι 15 λεπτά το λίτρο, έναντι 25 λεπτά το λίτρο που ισχύει έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Αιτία της μείωσης αποτελεί η μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Τα ακριβή ποσά (προ ΦΠΑ και μετά ΦΠΑ) τα οποία θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά, θα οριστούν με υπουργική απόφαση. 

Πετρέλαιο θέρμανσης: Την Τετάρτη η πίστωση του επιδόματος στους δικαιούχους

Για τις καταβολές επιδομάτων που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα ο Χρήστος Σταικούρας ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα υπάρξει σημαντική εκταμίευση 500 εκατ. ευρώ προς αδύναμους, αλλά και η εκταμίευση γενναίας δόσης του επιδόματος θέρμανσης, στο ύψος των 190 εκατ. ευρώ. 

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία της οικονομίας ο υπουργός είπε ότι «πάει ικανοποιητικά», σημειώνοντας μάλιστα ότι «είναι απολύτως εφικτός ο στόχος για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ σημείωσε ότι το 2023 η χώρα επιστρέφει σε πρωτογενή πλεονάσματα, έχοντας καταφέρει λόγω υψηλής ανάπτυξης, την καλύτερη βελτίωση στα δεδομένα. Η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος είναι η σημαντικότερη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ