Πολιτικη & Οικονομια

Qatargate: Βρέθηκε πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ σε Καϊλή - Παντζέρι

Η πρώτη φωτογραφία από την αστυνομία του Βελγίου

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Qatargate: Πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ τα κατασχεμένα χρήματα από Καϊλή - Παντζέρι

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται η Εύα ΚαϊλήΣυνολικά, περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι και της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, σύμφωνα με στοιχεία και φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε η βελγική Le Soir.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Παντζέρι στις Βρυξέλλες, οι ερευνητές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας είχαν ανακαλύψει περίπου 600.000 ευρώ. Προσθέτοντας τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Καϊλή και στο σπίτι της τελευταίας και του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες, η τεράστια έρευνα αποκάλυψε περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

© Lesoir

Εύα Καϊλή, η πρώτη αντίδραση για την εμπλοκή στο QatarGate: «Είμαι αθώα»

«Είμαι αθώα, δεν έχω καμία σχέση με χρηματισμούς του Κατάρ» δηλώνει, όπως είπε στο Open TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο δικηγόρος της οικογένειας στην Ελλάδα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και πρόσθεσε «Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήμα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, επειδή μίλησα με την αδελφή της κ. Καϊλή, είναι ότι δεν υπάρχει κούνια με παιδάκι όπου εκεί υποτίθεται ότι υπήρχαν χρήματα.  Αυτό το λέω ρητά, μετά από συνομιλία που είχα με την αδελφής της, την κ. Μανταλένα Καϊλή. Επιπλέον, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον πατέρα της κ. Καϊλή, είναι ελεύθερος και αν θέλει μπορεί να έλθει στην Ελλάδα».


Όσον αφορά στον πατέρα της Εύα Καϊλή, Αλέξανδρο Καϊλή, ξεκαθάρισε ότι δεν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από τις βελγικές αρχές και ότι «είναι ελεύθερος, αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα». Επιπλέον, ο δικηγόρος υποστήριξε πως ούτε η ίδια η ευρωβουλευτής ούτε η αδερφή ή ο πατέρας της δεν είχαν κάποια επιχειρηματική ή εμπορική δραστηριότητα. 

Για την εταιρία real estate που δημιουργήθηκε από την κ. Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως πρόκειται για μια ΙΚΕ που έχει συσταθεί εδώ και ένα μήνα με εταιρικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ και δεν έχει λειτουργήσει ακόμα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αύριο θα κατατεθεί προσφυγή κατά της δεσμεύσεως των λογαριασμών της Εύας Καϊλή και της οικογένειάς της από την Αρχή για το Ξέπλυμα. «Είναι λογαριασμοί που κατατίθενται μισθοί, δεν υπάρχει καμία εμπορική δραστηριότητα της οικογένειάς της» επανέλαβε.