Πολιτικη & Οικονομια

Γ. Οικονόμου: Ο Ρουμπάτης φέρεται να διαπραγματευόταν την αγορά λογισμικών παρακολούθησης το διάστημα 2016-2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει «πνεύμα και ηθική»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Οικονόμου: Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για πτωχευτικό νόμο και τα κόκκινα δάνεια.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Γιάννης Οικονόμου για Ρουμπάτη, ΣΥΡΙΖΑ και παρακολουθήσεις 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει «πνεύμα και ηθική», ενώ ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης, σε πλήρη γνώση του κ. Τσίπρα, ο οποιος πρόσφατα δήλωνε άγνοια, φέρεται να διαπραγματευόταν, στο διάστημα 2016-2019, την αγορά λογισμικών παρακολούθησης, προχωρώντας και σε δοκιμή του Pegasus επί ελληνικών τηλεφώνων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Συνεργάζονταν μάλιστα με πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται και με το Predator. Επίσης, ενώ κατά την περίοδο 2016-2018 είχε εντοπιστεί η λειτουργία του Pegasus στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποίησε την εμπορία, την διάθεση και την κατοχή του. Γιατί;», πρόσθεσε.

«Όλοι μας θα μάθουμε τι έγινε, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η ανοιχτή δικαστική διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη, την οποία όλοι οφείλουμε να εμπιστευόμαστε και την οποία η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της, προκειμένου να φτάσουμε στην άκρη αυτού του νήματος. Για ό,τι συνέβη από την ψήφιση του νομοσχεδίου την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και πριν, η ελληνική Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί. Οι κρατικές Αρχές θα κάνουν το καθήκον τους. Πρώτοι εμείς θέλουμε να μην μείνει καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση. Και για το από εδώ και πέρα, ακριβώς επειδή εντοπίστηκαν όλες αυτές οι παθογένειες, φέραμε ένα σύγχρονο και συνεκτικό πλαίσιο, που αντιμετωπίζει πάρα πολύ δραστικά και ουσιαστικά τις όποιες παθογένειες και αδυναμίες διαπιστώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και το ζήτημα της καθολικής απαγόρευσης των κακόβουλων λογισμικών στη χώρα μας» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, καταθέτοντας στην Εξεταστική, είχε προχωρήσει  στην παραδοχή πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα Οπως είπε ο κ. Ρουμπάτης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε τον κ. Πιτσιόρλα επειδή διαπραγματευόταν την πώληση ελληνικών νησιών σε εταιρεία ξένων συμφερόντων, στην οποία είχε ενεργό ρόλο ο ίδιος.

Το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΥΠ ψηφίστηκε στη Βουλή 

Μιλώντας στο MEGA προ ημερών ο Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε πως: «Φέραμε ένα Νομοσχέδιο, το οποίο από εδώ και πέρα θωρακίζει πολύ περισσότερο την Ε.Υ.Π., καθιστά απολύτως παράνομη τη λειτουργία, την εμπορία, τη χρήση κακόβουλων λογισμικών στη χώρα, κάτι που δεν ίσχυε και με παρεμβάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης. Δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις ο κ. Τσίπρας σε αυτό χθες».

Υπενθυμίζεται ότι υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε σειρά βελτιωτικών αλλαγών:

   - Στο άρθρο 48 προστέθηκε παράγραφος η οποία προβλέπει ότι παύει αυτοδικαιως η θητεία των υποδιοικητων της Ε.Υ.Π - και μέχρι τον διορισμό νέων, την αρμοδιότητά τους θα ασκεί ο Διοικητής της ΕΥΠ.

- Δεν θα καθορίζει ο Διοικητής της ΕΥΠ ανά εξάμηνο την λίστα των απαγορευμένων συσκευών παρακολούθησης, αλλά στην αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος θα εμπίπτει κάθε λογισμικό ή συσκευή που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για την διάπραξη του αδικήματος του άρθρου 370Α του ΠΚ.

Επίσης, στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, όπου προβλέπεται η διαδικασία παράδοσης της διάταξης άρσης του απορρήτου στους παρόχους επικοινωνίας και στην ΑΔΑΕ με ηλεκτρονικά κρυπτογραφημένο μήνυμα, προστέθηκε το χρονικό επίρρημα «αμελλητί» για να διασφαλίζεται η υποχρέωση άμεσης και κατεπείγουσας διαβίβασης και εκτέλεσης της διάταξης. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ