Πολιτικη & Οικονομια

Βενζίνη 20% φθηνότερη τα Χριστούγεννα σε σχέση με το καλοκαίρι

Τι εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βενζίνη 20% φθηνότερη τα Χριστούγεννα σε σχέση με το καλοκαίρι
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Καύσιμα - Πρόεδρος Πρατηριούχων: Τα Χριστούγεννα η βενζίνη θα είναι 20% φθηνότερη από ό,τι το καλοκαίρι

Στα 1,131 ευρώ το λίτρο κυμαίνεται σήμερα στην Αθήνα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ οι αιτήσεις για το επίδομα έχουν ξεπεράσει το 1,1 εκατ. σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυβέρνησης, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Το τελευταίο διάστημα οι τιμές των υγρών καυσίμων παρουσιάζουν πτώση σχεδόν κατά 2 λεπτά καθημερινά, σημείωσε, με την τιμή της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης από τα δύο ευρώ έχει πέσει γύρω στο 1,90 ευρώ το λίτρο. Η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά είναι 1,94 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Αθήνα είναι στα 1,872 ευρώ το λίτρο.

Το πετρέλαιο θέρμανσης από το 1,42 ευρώ το λίτρο που είχε ξεκινήσει σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά είναι γύρω στο 1,17 ευρώ το λίτρο, είπε και υπενθύμισε ότι οι επιδοτήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 31/12.

Όμως έχει ανοίξει η συζήτηση για την επέκταση του μέτρου της επιδότησης καυσίμων και τους πρώτους μήνες του 2023. Από την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε να καταγραφούν και στις αντλίες και οι μειώσεις των τελευταίων ημερών, αποκάλυψε ο κ. Παπαγεωργίου.

«Εμείς σαν κλάδος πιέζουμε για φθηνά υγρά καύσιμα γιατί αυτό που πλήττει τον κλάδο μας είναι οι μικρές ποσότητες που αγοράζει ο πελάτης. Από το φθινόπωρο η Ελλάδα είναι μέσα στις 3 – 4 χώρες στην Ευρώπη με τις υψηλότερες τιμές στην αμόλυβδη. Αυτό οφείλεται στον υψηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και στο ΦΠΑ που στην Ελλάδα παραμένει στο 24%», τόνισε.

Την περίοδο των Χριστουγέννων τα καύσιμα που θα πληρώσει κάποιος για την εκδρομή του θα είναι τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι το καλοκαίρι, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής, ενώ συνέστησε στους πολίτες να προβληματίζονται και να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό και σύνεση τα πρατήρια που έχουν τιμές καυσίμων αρκετά χαμηλότερες από τον μέσο όρο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cox1vqny5uox)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ