- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
«Συγγνώμη» Ράμα σε Μητσοτάκη για τη δήλωση ότι «η Ελλάδα εξαπάτησε την ΕΕ»
«Δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση στην Ελλάδα»
Αλβανία: Ο Έντι Ράμα απολογήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του ότι η Ελλάδα εξαπάτησε την Ε.Ε.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ζήτησε συγγνώμη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τη δήλωση περί «εξαπάτησης της ΕΕ από την Ελλάδα».
«Λυπάμαι για τις δηλώσεις, δεν αφορούν το σήμερα», ανέφερε χαρακτηρίστηκα ο Έντι Ράμα και πρόσθεσε «[…] δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε».
Οι δηλώσεις Ράμα
Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα Τίρανα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε, σε συνέντευξή του στον ενημερωτικό ιστότοπο Euractiv, ότι η διαδικασία ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σχολικές εξετάσεις που μπορείς να «εξαπατήσεις» για να μπεις όπως έκανε η Ελλάδα.
Στη συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο κ. Ράμα είπε ότι «δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η διαδικασία ένταξης είναι μια διαδικασία εξατομικευμένη με βάση την αξία [της κάθε χώρας]. Εμείς οφείλουμε να εκπληρώσουμε συγκεκριμένα κριτήρια, και δεν είναι μια εξέταση όπου μπορείς να “κλέψεις” – ακόμη κι αν οι καθηγητές είναι λίαν διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν. Είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις αυτές τις εξετάσεις».
Συμπλήρωσε πως είναι σημαντικό για τη χώρα του να διαθέτει θεσμούς που λειτουργούν και «να μην εξαπατήσει όπως κάποιες γειτονικές χώρες έκαναν στο παρελθόν». Όταν ρωτήθηκε να κατονομάσει ποιες χώρες εννοεί, απάντησε ευθέως «την Ελλάδα».
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ, αλλά και θέματα που απασχολούν την ελληνική μειονότητα. «Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να υπάρξει πρόοδος και επίλυση του ζητήματος της οριοθέτησης των μεταξύ μας θαλάσσιων ζωνών» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, μεταξύ άλλων, τη λύπη του γιατί όπως είπε «οι καιρικές συνθήκες δε μου επιτρέπουν να επισκεφθώ την ελληνική μειονότητα, κάτι που ίσως κάνουμε μαζί» είπε στον Έντι Ράμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.