Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία με 156 «ναι»
Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή - Πώς ψήφισαν τα κόμματα
Δεκτό έγινε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ - 156 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «ναι».
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ.
Σε υψηλούς τόνους, την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, με την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ στα άρθρα 7 και 10.
Σε σύνολο 297 βουλευτών, ψήφισαν επι της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου 156, κατά 141. Στο άρθρο 7, «ναι» ψήφισαν 156 βουλευτές και 141 «όχι», το ίδιο και στο άρθρο 10 και στο άρθρο 53.
Έτσι, θα καταβληθούν αναδρομικά, από τις 28 Ιουνίου 2022, αυξήσεις της τάξης του 10%, μεσοσταθμικά, στους μισθούς και τα επιδόματα περισσότερων από 20.000 γιατρών του ΕΣΥ, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα καταβληθεί επιπλέον προσαύξηση, ύψους έως ακόμη και 690 ευρώ, στο νοσοκομειακό επίδομα για τους γιατρούς οι οποίοι υπηρετούν σε ΜΕΘ.
Επίσης, χορηγείται μηνιαίο χρηματικό επίδομα, ύψους 250-400 ευρώ, στους γιατρούς οι οποίοι υπηρετούν στα ΤΕΠ των νοσοκομείων του ΕΣΥ, αλλά και επίδομα ύψους 250-400 ευρώ στους αναισθησιολόγους οι οποίοι υπηρετούν στα αναισθησιολογικά τμήματα των ιδρυμάτων. Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου 2023 χορηγείται μηνιαίο οικονομικό κίνητρο, ύψους 250 ευρώ, σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ.
Ο νέος νόμος προβλέπει τη δυνατότητα να προκηρύσσονται θέσεις μερικής απασχόλησης, σε νοσοκομεία δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών, θέσεις που θα καλύπτονται από γιατρούς οι οποίοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα για άσκηση ιδιωτικού επαγγέλματος, ενώ θεσπίζει τη δυνατότητα για μερικούς από τους γιατρούς του ΕΣΥ να μπορούν να λειτουργούν παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν παράλληλα τις υπηρεσίες τους προς ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά εργαστήρια κ.λπ., μόνο για μία ημέρα την εβδομάδα.
- Δίκη για το Μάτι - Συγκλονίζει η κατάθεση της Βαρβάρας Φύτρου: «Μέχρι την τελευταία στιγμή ήλπιζα»
- Νέα μαρτυρία για τη φονική παράσυρση της 21χρονης Έμμας - «Το αυτοκίνητο φαινόταν σαν κινούμενη απειλή»
- Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική έρευνα για 4 κακουργήματα σε βάρος του π. Αντώνιου και 10 προσώπων
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.