- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πλεύρης: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η απόφαση ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
Επιστρέφουν στην εργασία τους από 1η Ιανουαρίου
Θάνος Πλεύρης: Το σχόλιο του υπουργού Υγείας για την απόφαση του ΣτΕ και την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις θέσεις τους
Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις θέσεις τους από την 1η Ιανουαρίου 2023.
Ο Θάνος Πλεύρης, σε σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι το Υπουργείο θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και 2.190 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα γυρίσουν στην εργασία τους από την 1η Ιανουαρίου. Ανέφερε πάντως ότι θα εφαρμοστεί αυστηρό πρωτόκολλο για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, προαναγγέλλοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου υγείας, όπου και θα τεθεί το ζήτημα. Όπως έχει γίνει γνωστό, το αυστηρό πρωτόκολλο θα περιλαμβάνει τακτικά rapid tests.
Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Τι ορίζεται από την απόφαση του ΣτΕ
Όπως έχει κάνει γνωστό ήδη από την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, το ΣτΕ αποφάσισε να μην δοθεί νέα παράσταση από την ηγεσία του Υπουργείο στην αναστολή εργασίας στην οποία είχαν τεθεί οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Με βάση την απόφαση του ΣτΕ του Γ΄ τμήματος που επανεξέτασε το μέτρο, η Ολομέλεια το έχει κρίνει συνταγματικό, αλλά έχει ζητήσει επαναξιολόγηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το Γ΄ τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή ότι από τον Απρίλιο και μετά αυτό μας λέει δεν έπρεπε να παραταθεί το μέτρο. Ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πως θα εφαρμοστεί, θα εφαρμοστεί η απόφαση, παρόλο που εγώ σας λέω θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση, στις δημοκρατίες προφανώς οι αποφάσεις γίνονται σεβαστές. Άρα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εφαρμοστεί, αλλά θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο, για να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Θα εφαρμοστεί υπό όρους όμως προστασίας της δημόσιας υγείας.
»Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε το πρωτόκολλο. Απόφαση την 1η Ιανουαρίου που ολοκληρωνόταν το μέτρο και μετά την απόφαση του ΣτΕ δεν θα ανανεωθεί. Τώρα με βάση τα πρωτόκολλα που θα ολοκληρώσουμε δεν ξέρω αν θα είναι νωρίτερα, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει ανανέωση του μέτρου από τη στιγμή που έκρινε αυτό το ΣτΕ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοινωνικός διχασμός για αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ, πρόσωπα της χρονιάς Μητσοτάκης και Πιερρακάκης
Αύξηση 5% στην καταναλωτική δαπάνη - Βελτίωση στο εξωτερικό ισοζύγιο
«Οι τραμπουκικές σεξιστικές επιθέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν έχουν τέλος» σημειώνει η βουλεύτρια
Μεγάλη μείωση 61% στο κενό ΦΠΑ - «Η μάχη έχει έντονο χρώμα κοινωνικής δικαιοσύνης»
Τι λέει για τα αιτήματα των αγροτών
Ο υπουργός τους κάλεσε να συμβάλουν ενεργά στον σχεδιασμό για μια πιο συνεκτική και ασφαλή Δυτική Αττική
Οι τιμές από το ράφι στο χωράφι
Ο υπουργός Υγείας σχολίασε και την παρουσία της στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ιστορίες και λέξεις που ορίζουν μέχρι σήμερα την επικαιρότητα
Αιτήματα που διαμορφώνονται έτσι ώστε να μην ικανοποιηθούν
«Δεν μπόρεσαν να φτάσουν τα ραδιοϊσότοπα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι θεραπείες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου θα κριθεί η πορεία του Κινήματος Δημοκρατίας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων
Τι αλλάζει στις μετακινήσεις
Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε την αντιπολίτευση να μην αναπαράγει ψευδείς αναφορές για αστυνομική βία
Η συμπεριφορά αυτών που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, ρεύμα στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ
«Δεν κλείνουμε τα μάτια μας απέναντι στα προβλήματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Συνεκτικό σχέδιο κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.