Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου για Θεανώ Φωτίου και παρακολουθήσεις: Αποκάλυψε την ύπαρξη σχεδίου από κέντρα

Πώς συνδέονται ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παρακολουθήσεις: Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γιάννης Οικονόμου - Τι ανέφερε για τη Θεανώ Φωτίου

Με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζει τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.

Ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι «όσο προχωρούν οι έρευνες της Δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των κακόβουλων λογισμικών, τόσο η εκστρατεία λάσπης και σπίλωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει».

«Μετά τον κ. Μαντζουράνη, συνεργάτη του κ. Τσίπρα και δικηγόρο του κ. Βαξεβάνη, που παραδέχθηκε την απουσία στοιχείων και τεκμηρίων για τα όσα “αποκαλύπτει” σε δόσεις ο εντολέας του, τη σκυτάλη πήρε άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής κ. Θεανώ Φωτίου, πριν από λίγο στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι “υπάρχει σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης” από κέντρα που δεν είναι ευχαριστημένα, επειδή η κυβέρνηση δεν προσάρμοσε στα μέτρα τους το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε για τη δήλωση της κας Φωτίου: «Υποστήριξε μάλιστα ότι οι “αποκαλύψεις” για τις υποκλοπές είναι κομβικό μέρος του σχεδίου αυτού.

Όσο η Δικαιοσύνη προχωράει την έρευνά της και αναπτύσσονται οι θεσμικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την διαλεύκανση της υπόθεσης των κακόβουλων λογισμικών, τόσο η εκστρατεία λάσπης και σπίλωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει. Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι».

Η δήλωση της Θεανώς Φωτίου στη Βουλή

Νωρίτερα, στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου, η Θεανώ Φωτίου υποστήριξε ότι η «υπόθεση των υποκλοπών αποκαλύφθηκε» επειδή η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε απαιτήσεις επιχειρηματιών.

«Διασπαθίσετε σε ημέτερους το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό το ταμείο γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δις ευρώ των ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Φωτίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απάντησε ευχαριστώντας την κα Φωτίου για τη διαπίστωσή της σημειώνοντας πως «μας είπατε κα Φωτίου πως επιχειρηματίες που δεν είναι ευχαριστημένοι από τον τρόπο που μοιράσαμε τα χρήματα, βγάζουν τα θέματα για τις παρακολουθήσεις. Μόλις ακυρώσατε την προπαγάνδα ότι εμείς δίνουμε χρήματα σε μεγάλους επιχειρηματίες […]».