Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο»

Το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Πάτση

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Αλέξης Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την υπόθεση Ανδρέα Πάτση

Κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στράφηκε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Κόκκινο», ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη λεηλατεί το δημόσιο πλούτο για να πλουτίσουν στελέχη της ΝΔ». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε ότι εδώ και δύο χρόνια ζούμε μια στοχευμένη κυβερνητική προσπάθεια για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος μέσα από την εφαρμογή ενός ελαστικού νομοθετικού πλαισίου για τις απευθείας αναθέσεις που έχουν φτάσει σε ύψος 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο. Νομίζει ότι παίζει σε άδειο γήπεδο καθώς είχε δεσμεύσει τα περισσότερα ΜΜΕ μέσω της λίστας Πέτσα της ενημέρωσης 108. Λειτουργούσαν και κυβερνούν λες και είναι ανέλεγκτοι. Κάνουν λεηλασία του δημόσιου πλούτου για τον πλουτισμό των στελεχών του κόμματος», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5»

Δεν έχει ξαναϋπάρξει αντίστοιχη εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο Βλέπουμε να σκάνε σαν χειροβομβίδες - ένας καταιγισμός σκανδάλων που αφορούν πρόσωπα του στενού πρωθυπουργικού νεοδημοκρατικού περιβάλλοντος. Μία εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο που αντίστοιχη δεν έχει υπάρξει όσα χρόνια παρακολουθούμε τα πολιτικά πράγματα. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είχε την αίσθηση ότι παίζει σε άδειο γήπεδο. Είχε δεσμεύσει τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο της «Λίστας Πέτσα», της «ενημέρωσης 108» σε παγκόσμια κλίμακα. Είχαν την αίσθηση ότι είναι ανέλεγκτοι και ανεξέλεγκτοι. Ο κ. Πάτσης είναι κουμπάρος του κ. Πέτσα. Ήταν συνέταιρος της συζύγου του κ. Τσιάρα. Κανείς τους δε γνώριζε με τι ασχολείται; Το κερασάκι στην τούρτα: Έβαλαν συντονιστή του τμήματος μη εξυπηρετούμενων δανείων της ΝΔ τον γιο του κ. Πάτση. Όλοι οι παγαπόντηδες μία εταιρεία. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Βλέπουμε πολλούς «άριστους». Η κα Πιτσίκα, σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, στην αρχή πρότεινε «άριστους» στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ, αργότερα στον κρατικό μηχανισμό και έπαιρνε απευθείας αναθέσεις. Είναι… δεξιοτέχνες οι άνθρωποι. Καταφέρνουν να βρίσκουν τρόπους για να βγάζουν χρήματα για τους δικούς τους ανθρώπους λεηλατώντας τον δημόσιο πλούτο. Την ώρα που, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ, για νοικοκυριά που έχουν βασικό μισθό έως 750 ευρώ έχει συντελεστεί μείωση της αγοραστικής τους δύναμης κατά 40% μέσα στο 2022. Με άλλα λόγια, έναν χρόνο πριν τα 750 ευρώ είχαν 40% μεγαλύτερη αξία από αυτή που έχουν σήμερα. Συντελείται η μεγαλύτερη και η σκληρότερη αναδιανομή πλούτου από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς της χώρας.

Posted by Alexis Tsipras on Tuesday, November 1, 2022

Τσίπρας για υπόθεση Πάτση: «Βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου»

Σχετικά με την υπόθεση Πάτση, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για σχέδιο και «σήμερα βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε με εξαιρετική καθυστέρηση καθώς η δραστηριότητα του Ανδρέα Πάτση ήταν γνωστή τοις πάσι, αφού είχαν γίνει αποκαλυπτικά δημοσιεύματα καθώς και ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή εδώ και δύο χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε επίσης ότι ο Πάτσης είναι κουμπάρος του Στέλιου Πέτσα. «Είναι δυνατόν να μην ξέρει τι δουλειά κάνει ο κουμπάρος του;».

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ήταν μέχρι πρότινος συνέταιρος του Ανδρέα Πάτση ενώ με επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ ο γιός του ανέλαβε συντονιστής του κόμματος στο θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων. «Στη χώρα υπάρχουν εκατοντάδες πάτσηδες για να κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

To δεύτερο μέρος της συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5»

To δεύτερο μέρος της συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη.

Posted by Alexis Tsipras on Wednesday, November 2, 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ