Πολιτικη & Οικονομια

Επίδομα θέρμανσης: Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για την επιδότηση πετρελαίου

Το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Επίδομα θέρμανσης - Μέσα στην εβδομάδα η ΚΥΑ, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα - Η επιδότηση πετρελαίου, οι δικαιούχοι και η πλατφόρμα

Εντός της εβδομάδας η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, όπως προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε στο OPEN την Τρίτη (1/11) το πρωί, επισημαίνοντας ότι η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

«Ήδη πραγματοποιούμε τις εξαγγελίες της ΔΕΘ, ξεκινήσαμε από το επίδομα θέρμανσης, έρχεται η ΚΥΑ για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης -εκτιμώ ότι θα γίνει μέσα στην εβδομάδα- και στη συνέχεια θα έρθει η υλοποίηση του μέτρου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Για να έχουμε μια αίσθηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, η επιδότηση και το επίδομα αθροίζουν στα 500 εκατομμύρια ευρώ».

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης - Η πρόβλεψη για τους δικαιούχους που είχαν κάνει αίτηση πέρυσι

Αναφορικά με την πλατφόρμα για το πετρέλαιο θέρμανσης, την αίτηση και την πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε: «Θα ανοίξει το επόμενο διάστημα, δηλαδή μέσα στον Νοέμβριο και θα τρέξει μέχρι 15 Δεκεμβρίου. Η πρώτη καταβολή στους δικαιούχους θα γίνει μέχρι τέλος του έτους».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για αυτούς που πήραν πέρυσι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και υποβάλλουν και φέτος αίτηση, να πληρωθούν μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.