Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης για την 28η Οκτωβρίου: Χρέος μας να παραδώσουμε μια ισχυρότερη πατρίδα

Το μήνυμα του πρωθυπουργού από τα Ιωάννινα για την επέτειο του ΟΧΙ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Την Ήπειρο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός την 28η Οκτωβρίου - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το Καλπάκι και τα Ιωάννινα για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Από την Ήπειρο έστειλε το μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης © Eurokinissi/Δημήτρης Παπαμήτσος/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Την Ήπειρο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός την 28η Οκτωβρίου - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το Καλπάκι και τα Ιωάννινα για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στα Ιωάννινα.

Στο μήνυμά του για την επέτειο του ΟΧΙ, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Το δικό μας χρέος είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μία πατρίδα πιο ισχυρή, μία πατρίδα πιο ασφαλή, μία πατρίδα πιο ευημερούσα, μία πατρίδα πιο δίκαιη».

Αναλυτικότερα, μετά το τέλος της παρέλασης στην πόλη των Ιωαννίνων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής:

«Η πατρίδα μας, ηλιόλουστη, υποδέχεται σήμερα την εθνική μας εορτή. Η καρδιά του Ελληνισμού χτυπά πάντα λίγο πιο δυνατά εδώ πέρα, στα Γιάννενα, στο Καλπάκι, στην Ήπειρο, γιατί εδώ πριν από 82 χρόνια αμυνθήκαμε απέναντι σε μια απρόκλητη επίθεση και η γενιά του ’40 έκανε το χρέος της απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στην Ιστορία.

»Το δικό μας χρέος είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, σε αυτά τα παιδιά – που παρέλασαν κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία με χαμόγελο, με αισιοδοξία, με υπερηφάνεια – μια πατρίδα πιο ισχυρή, μία πατρίδα πιο ασφαλή, μία πατρίδα πιο ευημερούσα, μία πατρίδα πιο δίκαιη. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτό θα το πετύχουμε. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Μπιζανομάχων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός συνάντησε χθες, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών τους βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η οικονομική συνεργασία, η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που πλήττει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη στήριξη εταίρων και συμμάχων καθώς και η τουρκική προκλητικότητα και η ευθεία αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ