Πολιτικη & Οικονομια

Διεγράφη ο Ανδρέας Πάτσης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Eίχε κληθεί σε εξηγήσεις για τη «διαχείριση κόκκινων δανείων»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ανδρέας Πάτσης: Διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας - Η κλήση σε εξηγήσεις και η υπόθεση των «κόκκινων δανείων»

Ο βουλευτής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Πάτσης, διεγράφη σήμερα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο βουλευτής φέρεται να μην έδωσε «επαρκείς εξηγήσεις» για τις καταγγελίες περί «εξαγοράς κόκκινων δανείων». 

Μετά τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση, πηγές της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν ότι «στη ΝΔ δεν χωρούν τέτοιου είδους συμπεριφορές». Νωρίτερα σήμερα, ο Ανδρέας Πάτσης είχε κληθεί σε εξηγήσεις μετά καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού που αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια ύψους 62 εκατ.  ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ για Πάτση: «Χυδαία ανηθικότητα και καραμπινάτη παρανομία»

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε ότι «ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος. «Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους "άριστους" του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο», σχολιάζει και καταλήγει:ω«Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του».

Για την υπόθεση Πάτση είχε στραφεί κατά της κυβέρνησης και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης. Ο κ. Πάτσης «πλουτίζει από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους. Δεν πρόκειται μόνο για χυδαία ανηθικότητα αλλά και για καραμπινάτη παρανομία, αφού απαγορεύεται από το νόμο η συμμετοχή βουλευτή σε εταιρία του εξωτερικού». Μάλιστα, ο κ. Καλπάκης είχε ερωτηθεί: «Θα συγκαλέσει ο κ. Τασούλας την Επιτροπή Πόθεν Έσχες για να εξετάσει πού βρήκε ο κ. Πάτσης τα 4,3 εκατ. ευρώ; Ο κ. Μητσοτάκης θα επικροτήσει τις μπίζνες του βουλευτή του κρατώντας τον στην ΚΟ της ΝΔ;».