Πολιτικη & Οικονομια

Σοφία Σακοράφα για Πολάκη στη Βουλή: «Βγάλτε τον από την αίθουσα»

Η έκρηξη της προεδρεύουσας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παύλος Πολάκης
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Επεισόδιο στη Βουλή με την Σακοράφα και τον Πολάκη

Στο κόκκινο ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν ο Παύλος Πολάκης, δεν δέχθηκε τις αιτιάσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση του Κ. Μαραβέγια προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της προεδρεύουσας, Σοφίας Σακοράφα (ΜέΡΑ25), που ζήτησε από την φρουρά να τον απομακρύνει από την αίθουσα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαραβέγιας χαρακτήρισε άσχετο και αδαή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη του σκανδάλου με την χρηματοδότηση της εταιρείας της συζύγου του για τη δημιουργία κέντρου αποκατάστασης.

«Ο κ. Μαραβέγιας, αντί να βρει μια τρύπα να κρυφτεί είχε το θράσος να με αποκαλέσει άσχετο και αδαή», είπε αρχικά ο κ. Πολάκης ζητώντας το λόγο επί προσωπικού και πρόσθεσε: «είναι φωτογραφική η προκήρυξη ή δεν είναι; Δεν είπα παράνομο γενικώς, φωτογραφικό είπα ότι είναι».

Μετά τις αναφορές Πολάκη, το λόγο πήρε για να απαντήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξήγησε πως η συμπερίληψη κάποιου στον οριστικό πίνακα δεν είναι το τελευταίο βήμα της έγκρισης, αλλά απαιτείται και έκδοση ΦΕΚ.

Στο σημείο εκείνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, φώναζε και διέκοπτε από τη θέση του προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού « δεν μπορώ με το παραλήρημα αυτό στη Βουλή. Είναι ένα θέμα που ο κ. Πολάκης δεν γνωρίζει. Σήμερα που μιλάμε δεν έχει πάρει έγκριση ακόμα».

Κάπου εκεί αντέδρασε η προεδρεύουσα κ. Σακοράφα, η οποία εγκάλεσε τον κ. Πολάκη και ζήτησε την παρέμβαση της φρουράς.

Σακοράφα: «κ. συνάδελφε δεν είναι καφενείο η αίθουσα, έχετε κάνει καφενείο τη Βουλή, ορίστε μας»

Πολάκης: «Ε μα δουλευόμαστε τώρα»

Σακοράφα: «κ. Πολάκη, παρακαλώ πολύ, μπορείτε να βγάλετε έξω τον κ. συνάδελφο; Από την αίθουσα;»

Πολάκης: «Όχι δεν μπορούνε»

Σακοράφα: «Μπορούνε. Η συμπεριφορά σας είναι απαράδεκτη για βουλευτή. Είστε υποχρεωμένος να τον ακούσετε όπως ακούνε και εσάς όλοι με τον τρόπο που μιλάτε»

Πολάκης: «Μη κουνάτε το δάχτυλο»

Σακοράφα: «Δεν κουνάω κανένα δάχτυλο. Που νομίζετε ότι είστε; Στο κοινοβούλιο είστε, όχι στο καφενείο του χωριού σας. Σας παρακαλώ πολύ».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.