Πολιτικη & Οικονομια

Το καθεστώς Μητσοτάκη ελέγχει το Facebook

Χωρίς να χάσει καιρό η κυρία Ακρίτα, με τη χαρακτηριστική της γενναιότητα, κατήγγειλε την metaμοντέρνου τύπου απόπειρα φίμωσής της

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
elena-akrita-kerameos-niki-sexismos.jpg
© EUROKINISSI / ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Η Δημοκρατία ήταν για άλλη μια φορά στο απόσπασμα και οι φωνές των πιο λαμπρών εκπροσώπων του προοδευτικού κόσμου της χώρας κινδύνευαν. Όμως ταυτοχρόνως συνέβαινε κάτι πολύ περίεργο: αυτό που η κυρία Ακρίτα και ο σύντροφος Πολάκης περιέγραφαν, είχε συμβεί σε εκατομμύρια προφίλ, σε όλο τον πλανήτη.

Η προχτεσινή μέρα έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για τη σπουδαία σεναριογράφο της Βέρας στο Δεξί και των Μυστικών της Εδέμ, Έλενα Ακρίτα (αν και στη νεοφιλελεύθερη δυστοπία που είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε από το 2019, τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει): δεκάδες χιλιάδες πιστοί ακόλουθοι της στο face το book, δεν την ακολουθούσαν πια. Δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι έμειναν αίφνης χωρίς πυξίδα. Δεκάδες χιλιάδες ενεργοί πολίτες έμειναν χωρίς δημοκρατία. Χωρίς να χάσει καιρό η κυρία Ακρίτα, με τη χαρακτηριστική της γενναιότητα, κατήγγειλε την metaμοντέρνου τύπου απόπειρα φίμωσής της.

Screenshot δημοσίευσης για την Έλενα Ακρίτα και τους followers που έχασε από το Facebook

Η ταραχή και η αγωνία της για το μέλλον αυτού του τόπου την έκανε να κάνει μερικά μαθηματικά λάθη αλλά έτσι κι αλλιώς οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς. Η ουσία άλλωστε δεν ήταν στο πώς κάνουμε αφαίρεση ή στο διαφορά χιλιάδων με εκατομμύρια αλλά στο ότι η «ενοχλητική» φωνή της είχε θυμώσει πολύ το καθεστώς Μητσοτάκη το οποίο ήταν έτοιμο να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να την κάνει να πάψει να ακούγεται.

Μια τέτοια καταγγελία (ακόμα και στην ελληνική δυστοπία δεν είναι κάθε μέρα που εξαφανίζονται οι ακόλουθοι της πιο σημαίνουσας εξωκοινοβουλευτικής προσωπικότητας της αριστεράς) δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητα τα ειδησεογραφικά σάιτ, τουλάχιστον εκείνα που δεν έχουν υποκύψει στα θέλγητρα της λίστας Πέτσα.

Screenshot δημοσίευσης για την Έλενα Ακρίτα και τους followers που έχασε από το Facebook

Όμως ο καθεστωτικός εφιάλτης δεν σταματά εδώ. Γιατί η κυρία Ακρίτα δεν ήταν η μόνη που είχε χάσει τους ακολούθους της. Όπως κατήγγειλε ο προοδευτικός βουλευτής και καταξιωμένος επιστήμων, σύντροφος Πολάκης, το ίδιο είχε συμβεί και σε άλλους «ενοχλητικούς» για το καθεστώς συμπολίτες.

Screenshot δημοσίευσης για την Έλενα Ακρίτα και τους followers που έχασε από το Facebook

Η Δημοκρατία ήταν για άλλη μια φορά στο απόσπασμα και οι φωνές των πιο λαμπρών εκπροσώπων του προοδευτικού κόσμου της χώρας κινδύνευαν. Όμως ταυτοχρόνως συνέβαινε κάτι πολύ περίεργο: αυτό που η κυρία Ακρίτα και ο σύντροφος Πολάκης περιέγραφαν, είχε συμβεί σε εκατομμύρια προφίλ, σε όλο τον πλανήτη. Σε όλη τη Γη εκατομμύρια άνθρωποι ξύπνησαν ένα πρωί και είδαν τους ακολούθους τους να έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, ανάμεσα τους και ο Μάρκ ο Ζούκεμπεργκ.

Screenshot δημοσίευσης για την Έλενα Ακρίτα και τους followers που έχασε από το Facebook

Πολλοί συμπολίτες, επιπόλαια σκεπτόμενοι, ισχυρίστηκαν ότι αυτό ηταν μια απόδειξη ότι η απώλεια των followers της κυρίας Ακρίτα, αλλά και άλλων δημοκρατικών Ελλήνων, δεν είχε καμία σχέση με τη ζοφερή αντιδημοκρατική ελληνική πραγματικότητα. Κι αυτό ακριβώς είναι που θα ήθελε το καθεστώς να νομίζουμε. Μόνο που, ευτυχώς για τον λαό και δυστυχώς για τους δυνάστες του, κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του και όλοι καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι συνέβη στ αλήθεια εκείνο το θλιμμένο πρωινό της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου.

Η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η παγκόσμια οικονομικοενεργειακή κρίση έχουν κάνει φανερό ακόμα και στον πιο αφελή ότι το καθεστώς Μητσοτάκη έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ένα από τα μητσοτακικά πλοκάμια έχει φτάσει και μέχρι τη Meta, το αρχηγείο του Μάρκ του Ζούκεμπεργκ, όπου καταστρώθηκε το σατανικό σχέδιο.

Επειδή το να εξαφανιστούν οι ακόλουθοι μόνο των προοδευτικών προφίλ στην Ελλάδα θα ήταν πολύ, ακόμα και για την αδίστακτη χούντα Μητσοτάκη, οργανώθηκε για ξεκάρφωμα μια εξαφάνιση ακολούθων σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να γίνει το ξεκάρφωμα ακόμα πιο ισχυρό, μέχρι και ο CEO της Meta «έχασε» ακολούθους. Το σχέδιο έμοιαζε αψεγάδιαστο αλλά το καθεστώς και οι διεθνείς συνεργοί του υπολόγισαν χωρίς τη γενναία πένα της κυρίας Ακρίτα, τα γενναία ποστ του βουλευτή Πολάκη και τα αδέσμευτα μέσα ενημέρωσης. Μόλις η απόπειρα έμμεσης φίμωσης των «ενοχλητικών» Ελλήνων καταγγέλθηκε, ως δια μαγείας, οι φόλοουερς επέστρεψαν στα προφίλ σε όλο τον κόσμο.

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, μια μάχη για τη δημοκρατία κερδήθηκε αλλά ο πόλεμος θα βαστήξει πολύ ακόμα. Κι αν πρέπει κάτι να μας μείνει από αυτή τη σκοτείνη ιστορία είναι το εξής: δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι έτοιμος να ισχυριστεί ή να πιστέψει ένας συριζαίος. Και μπράβο του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ