- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το καθεστώς Μητσοτάκη ελέγχει το Facebook
Χωρίς να χάσει καιρό η κυρία Ακρίτα, με τη χαρακτηριστική της γενναιότητα, κατήγγειλε την metaμοντέρνου τύπου απόπειρα φίμωσής της
Η Δημοκρατία ήταν για άλλη μια φορά στο απόσπασμα και οι φωνές των πιο λαμπρών εκπροσώπων του προοδευτικού κόσμου της χώρας κινδύνευαν. Όμως ταυτοχρόνως συνέβαινε κάτι πολύ περίεργο: αυτό που η κυρία Ακρίτα και ο σύντροφος Πολάκης περιέγραφαν, είχε συμβεί σε εκατομμύρια προφίλ, σε όλο τον πλανήτη.
Η προχτεσινή μέρα έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για τη σπουδαία σεναριογράφο της Βέρας στο Δεξί και των Μυστικών της Εδέμ, Έλενα Ακρίτα (αν και στη νεοφιλελεύθερη δυστοπία που είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε από το 2019, τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει): δεκάδες χιλιάδες πιστοί ακόλουθοι της στο face το book, δεν την ακολουθούσαν πια. Δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι έμειναν αίφνης χωρίς πυξίδα. Δεκάδες χιλιάδες ενεργοί πολίτες έμειναν χωρίς δημοκρατία. Χωρίς να χάσει καιρό η κυρία Ακρίτα, με τη χαρακτηριστική της γενναιότητα, κατήγγειλε την metaμοντέρνου τύπου απόπειρα φίμωσής της.
Η ταραχή και η αγωνία της για το μέλλον αυτού του τόπου την έκανε να κάνει μερικά μαθηματικά λάθη αλλά έτσι κι αλλιώς οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς. Η ουσία άλλωστε δεν ήταν στο πώς κάνουμε αφαίρεση ή στο διαφορά χιλιάδων με εκατομμύρια αλλά στο ότι η «ενοχλητική» φωνή της είχε θυμώσει πολύ το καθεστώς Μητσοτάκη το οποίο ήταν έτοιμο να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να την κάνει να πάψει να ακούγεται.
Μια τέτοια καταγγελία (ακόμα και στην ελληνική δυστοπία δεν είναι κάθε μέρα που εξαφανίζονται οι ακόλουθοι της πιο σημαίνουσας εξωκοινοβουλευτικής προσωπικότητας της αριστεράς) δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητα τα ειδησεογραφικά σάιτ, τουλάχιστον εκείνα που δεν έχουν υποκύψει στα θέλγητρα της λίστας Πέτσα.
Όμως ο καθεστωτικός εφιάλτης δεν σταματά εδώ. Γιατί η κυρία Ακρίτα δεν ήταν η μόνη που είχε χάσει τους ακολούθους της. Όπως κατήγγειλε ο προοδευτικός βουλευτής και καταξιωμένος επιστήμων, σύντροφος Πολάκης, το ίδιο είχε συμβεί και σε άλλους «ενοχλητικούς» για το καθεστώς συμπολίτες.
Η Δημοκρατία ήταν για άλλη μια φορά στο απόσπασμα και οι φωνές των πιο λαμπρών εκπροσώπων του προοδευτικού κόσμου της χώρας κινδύνευαν. Όμως ταυτοχρόνως συνέβαινε κάτι πολύ περίεργο: αυτό που η κυρία Ακρίτα και ο σύντροφος Πολάκης περιέγραφαν, είχε συμβεί σε εκατομμύρια προφίλ, σε όλο τον πλανήτη. Σε όλη τη Γη εκατομμύρια άνθρωποι ξύπνησαν ένα πρωί και είδαν τους ακολούθους τους να έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, ανάμεσα τους και ο Μάρκ ο Ζούκεμπεργκ.
Πολλοί συμπολίτες, επιπόλαια σκεπτόμενοι, ισχυρίστηκαν ότι αυτό ηταν μια απόδειξη ότι η απώλεια των followers της κυρίας Ακρίτα, αλλά και άλλων δημοκρατικών Ελλήνων, δεν είχε καμία σχέση με τη ζοφερή αντιδημοκρατική ελληνική πραγματικότητα. Κι αυτό ακριβώς είναι που θα ήθελε το καθεστώς να νομίζουμε. Μόνο που, ευτυχώς για τον λαό και δυστυχώς για τους δυνάστες του, κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του και όλοι καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι συνέβη στ αλήθεια εκείνο το θλιμμένο πρωινό της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου.
Η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η παγκόσμια οικονομικοενεργειακή κρίση έχουν κάνει φανερό ακόμα και στον πιο αφελή ότι το καθεστώς Μητσοτάκη έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ένα από τα μητσοτακικά πλοκάμια έχει φτάσει και μέχρι τη Meta, το αρχηγείο του Μάρκ του Ζούκεμπεργκ, όπου καταστρώθηκε το σατανικό σχέδιο.
Επειδή το να εξαφανιστούν οι ακόλουθοι μόνο των προοδευτικών προφίλ στην Ελλάδα θα ήταν πολύ, ακόμα και για την αδίστακτη χούντα Μητσοτάκη, οργανώθηκε για ξεκάρφωμα μια εξαφάνιση ακολούθων σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να γίνει το ξεκάρφωμα ακόμα πιο ισχυρό, μέχρι και ο CEO της Meta «έχασε» ακολούθους. Το σχέδιο έμοιαζε αψεγάδιαστο αλλά το καθεστώς και οι διεθνείς συνεργοί του υπολόγισαν χωρίς τη γενναία πένα της κυρίας Ακρίτα, τα γενναία ποστ του βουλευτή Πολάκη και τα αδέσμευτα μέσα ενημέρωσης. Μόλις η απόπειρα έμμεσης φίμωσης των «ενοχλητικών» Ελλήνων καταγγέλθηκε, ως δια μαγείας, οι φόλοουερς επέστρεψαν στα προφίλ σε όλο τον κόσμο.
Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, μια μάχη για τη δημοκρατία κερδήθηκε αλλά ο πόλεμος θα βαστήξει πολύ ακόμα. Κι αν πρέπει κάτι να μας μείνει από αυτή τη σκοτείνη ιστορία είναι το εξής: δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι έτοιμος να ισχυριστεί ή να πιστέψει ένας συριζαίος. Και μπράβο του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Όταν θα κλείσει το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δείτε ότι δεν θα χάσουμε κανένα ευρώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά πάντων και κατά Κουκουλόπουλου
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της 90ής ΔΕΘ
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 288 βουλευτές εκ των οποίων ψήφισαν «παρών» 169 βουλευτές και «υπέρ» 119
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα του Ταμείου Απανθρακοποίησης των Νήσων
Υπογράφηκε στην Πλατεία Νερού η σύμβαση κατασκευής - Πώς θα αλλάξει τον Φαληρικό Όρμο το «Αέναον»
«Διαβατήριο αξιοπιστίας» τα έργα υποδομών και ανάπτυξης
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στην τράπεζα
«Η δουλειά του Δήμου είναι να λύνει τα μικρά προβλήματα που καθορίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων» σημειώνει
Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.