- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων
Πότε αναμένεται η συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια
Παρακολουθήσεις: Έπεσε η αυλαία για την Εξεταστική Επιτροπή - Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πόρισμα της ΝΔ
Ολοκληρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Νωρίτερα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πορισματική πρόταση της ΝΔ ως πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και επισυνάφθηκαν όλες οι πορισματικές εκθέσεις των υπόλοιπων κομμάτων. Το Σώμα αυτό, κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα προκειμένου να οριστεί η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής σε προσεχή συνεδρίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Σημειώνεται ότι στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους της ΝΔ) το πόρισμα να παραμείνει απόρρητο.
Σχολιάζοντας την εν λόγω απόφαση η βουλευτής και εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη ανέφερε πως «σήμερα, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε ακόμα και το πόρισμα να μείνει απόρρητο. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πολλά να πει γι' αυτό. Οι πολίτες, όμως, οφείλουν τώρα να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν όλους μας».
Σήμερα, ήταν η 10η κατά σειρά κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής από τη συγκρότησή της. Με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, κλήθηκαν, προσήλθαν και κατέθεσαν οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρος Δαραβίλλας (2012-2015) και Ιωάννης Ρουμπάτης (2015-2019),ο τέως διοικητής Παναγιώτης Κοντολέων και ο νυν διοικητής Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου Χρήστος Ράμμος, η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου, ο διαχειριστής της εταιρείας KRIKEL Ι.Κ.Ε Σταμάτης Τριμπάλης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.
Η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας Intellexa που έχει κληθεί για να καταθέσει στην Επιτροπή -και η οποία είναι μόνη κάτοικος εξωτερικού- ενημέρωσε πως κωλύεται αυτή την περίοδο να είναι στην Ελλάδα και είχε αποφασιστεί κατά πλειοψηφία να τις αποσταλούν γραπτώς ερωτήσεις.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.