Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό

Σάλος μετά το hashtag Μαμουλάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό
Οι συλληφθέντες για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό © EUROKINISSI

Κολωνός - Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Άγρια κόντρα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση στον Κολωνό, με θύμα το 12χρονο κορίτσι.

Η αρχή έγινε όταν ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε πως «οποιαδήποτε καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των στοιχείων των συλληφθέντων του Κολωνού θα πρόκειται για απόπειρα συγκάλυψης». Ο Χρήστος Σπίρτζης άφησε υπονοούμενα σχετικά με τον 53χρονο βιαστή και παιδεραστή Ηλία Μίχο, επειδή είχε φωτογραφηθεί με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

«Το γεγονός ότι το κτήνος από τον Κολωνό που βίαζε και εξέδιδε 12χρονο κορίτσι, είναι σάρκα από τη σάρκα της ΝΔ και έχει φωτογραφηθεί με τα μισά στελέχη του κόμματος από μόνο του δεν είναι αναγκαστικά μεμπτό, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι εξ αυτών, όπως ο κ. Πατούλης, εκθείαζαν δημοσίως το ήθος του. Ωστόσο προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι Αρχές ακόμα δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων, όσο και των 213 ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο αφού είχαν δει πρώτα το πορνογραφικό υλικό, προκειμένου να ταυτοποιηθούν από ενδεχόμενα άλλα θύματα», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Σημειώνεται ότι η σύζυγος του συλληφθέντα παιδεραστή μαστροπού, Ηλία Μίχου, διεγράφη από την δημοτική παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη, αφού όπως έγινε γνωστό προσπάθησε να κουκουλώσει την υπόθεση βιασμού της 12χρονης, προσφέροντας χρήματα στην οικογένεια του θύματος ώστε να μην προχωρήσει σε μηνύσεις.

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Οι απαντήσεις Οικονόμου - Θεοδωρικάκου 

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι απαντήσεις του Γιάννη Οικονόμου και του Τάκη Θεοδωρικάκου στον Χρήστο Σπίρτζη, κάνοντας λόγο για πολιτική χυδαιότητα και συκοφαντία.

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας εγκληματίας. Με φρικτές και αποτρόπαιες πράξεις. Και όλοι αυτοί που παίρνανε σειρά για να κακοποιήσουν αυτό το 12χρονο παιδί», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για την υπόθεση.

«Είναι υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας, είναι θέμα τιμής του νομικού μας πολιτισμού η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Είναι πιθανόν όπως "πέσαμε από τα σύννεφα" για τον συγκεκριμένο άνδρα, να πέσουμε και για άλλους», πρόσθεσε.

«Από σήμερα η πολιτική χυδαιότητα και η συκοφαντία έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ και Χρήστος Σπίρτζης», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία και οι ανακριτικές αρχές, έχοντας μια ολόκληρη κοινωνία στο πλευρό τους, διερευνούν με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα την υπόθεση των δύο κατηγορούμενων ως παιδοβιαστών, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τολμάει να μιλάει για συγκάλυψη» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ξεκαθάρισε ότι η έρευνα θα φθάσει μέχρι το τέλος και θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ζητώντας να «σεβαστούν ότι η διαδικασία σχετίζεται με ένα βάναυσα κακοποιημένο δωδεκάχρονο παιδί». Κάλεσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να μην κατασκευάζει ψέματα και να αναζητά κομματικά οφέλη πάνω σε μια ανθρώπινη τραγωδία, ιδιαίτερα όταν αφορά την ψυχή ενός ανήλικου κοριτσιού.

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Η κλιμάκωση της έντασης λόγω Μαμουλάκη

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, αναπαρήγαγε στον λογαριασμό του στο Τικ Τοκ ένα hashtag που συνέδεε τη ΝΔ με την παιδεραστία. Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να δικαιολογήσει την πράξη του, μιλώντας μεν για λάθος, ωστόσο, επέρριψε την ευθύνη σε συνεργάτη του, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για δική του αβλεψία».

Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ, η οποία ζήτησε νωρίτερα την παραίτησή του, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση «θεώρησε το συγκεκριμένο γεγονός ως σανίδα σωτηρίας και το εκμεταλλεύεται ως εργαλείο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης», κάτι που χαρακτηρίζει μάλιστα «άξιο προβληματισμού».

«Το ότι ο 53χρονος ήταν προβεβλημένο μέλος της ΝΔ δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τη χρήση ενός απαράδεκτου hashtag. Ήταν λάθος που έγινε από καθαρή αβλεψία συνεργάτη στο πλαίσιο ανάρτησης ενός σατυρικού βίντεο στο TikTok. Το ότι η κυβέρνηση θεώρησε το συγκεκριμένο γεγονός ως σανίδα σωτηρίας και το εκμεταλλεύεται ως εργαλείο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης, είναι άξιο προβληματισμού. Αν υπολογίζει ότι θα σταματήσουμε να ζητάμε τη δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων της λίστας της ντροπής και δη όσων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, πλανάται», δήλωσε ο κ. Μαμουλάκης.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για Μαμουλάκη

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαμουλάκης αναπαράγει στον λογαριασμό του στο Τικ Τοκ το χυδαίο χάσταγκ #νδ_παιδεραστές! Η αθλιότητα και η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ σπάνε νέα ρεκόρ! Αν ο κ. Τσίπρας δεν διαγράψει τον βουλευτή του θα αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι πίσω από την εκστρατεία λάσπης βρίσκεται το κόμμα του και ότι η χυδαιότητα, η αθλιότητα και η πολιτική κατάντια είναι, δυστυχώς, συνώνυμα του ΣΥΡΙΖΑ!», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ