Πολιτικη & Οικονομια

Έρχεται application για την προστασία των φοιτητών στα campus - Ανακοίνωση Θεοδωρικάκου

Η επικοινωνία με την πανεπιστημιακή αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η είσοδος της Πανεπιστημιούπολης
Η είσοδος της Πανεπιστημιούπολης © Eurokinissi

Θεοδωρικάκος κατά ΣΥΡΙΖΑ για την Πολυτεχνειούπολη - Δημιουργία εφαρμογής για την προστασία των φοιτητών τις βραδυνές ώρες - Η ενίσχυση των τμημάτων με 700 αστυνομικούς 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε πως υπάρχει στα «σκαριά» η δημιουργία εφαρμογής για τους φοιτητές που θέλουν να μετακινηθούν τις βραδινές ώρες στους χώρους των πανεπιστήμιων. Με αυτό το app, οι φοιτητές θα μπορούν να επικοινωνούν με τους επικεφαλής της πανεπιστημιακής αστυνομίας για να τους συνοδεύουν.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι «700 νέοι αστυνομικοί θα αναλάβουν αυτή την εβδομάδα υπηρεσία στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής οπού βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητα της χώρας» και πρόσθεσε ότι τις επόμενες 15 ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις για το «κατά πόσο θα αυξηθούν οι νυχτερινές περιπολίες με αυτοκίνητα».

«Προκλητική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την Πολυτεχνειούπολη»

Ακόμη, ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προκλητική και υποκριτική στάση σε ό,τι άφορα την πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως «δεν μπορεί αυτοί που εξέθρεψαν αυτή την κατάσταση να γίνονται επικριτές σε αυτούς που την ''καθαρίζουν''».

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό σημείωσε πως παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στη συγκεκριμένη επιχείρηση, δεν ακολούθησε την ίδια τακτική με το γεγονός ότι οι φοιτητές ήταν σε ένα χώρο μαζί με σεσημασμένους κακοποιούς. Ακόμη, επανέλαβε πως ήδη από το 2018 η αστυνομία είχε πλήρη εικόνα της τεράστιας παραβατικότητας και εγκληματικότητας στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία και η επιχείρηση έγινε όταν συγκεντρώθηκαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ