Ελλαδα

Στη φυλακή οι επτά από τους συλληφθέντες για εγκληματική δράση στην Πολυτεχνειούπολη

Ελεύθεροι οι υπόλοιποι μέχρι τη δίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη φυλακή οι επτά από τους συλληφθέντες για εγκληματική δράση με βάση την Πολυτεχνειούπολη
Πυροβολισμούς με τραυματία στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ζωγράφου: Προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους επτά από τους συλληφθέντες για εγκληματική δράση με βάση την Πολυτεχνειούπολη.

Στη φυλακή οδηγούνται οι επτά από τους δεκαέξι κατηγορούμενους στην υπόθεση των εγκληματικών ομάδων που δρούσαν με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή.

Οι κατηγορούμενοι ξεκίνησαν να απολογούνται από νωρίς το πρωί για κατηγορίες που αφορούν την δράση των ομάδων που εξαρθρώθηκαν στην επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι ανά περίπτωση, οι δεκαέξι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα που αφορούν εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και άλλα. Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν μετά το πέρας της πολύωρης απολογητικής διαδικασίας, ότι επτά κατηγορούμενοι πρέπει να προφυλακιστούν.

Άλλοι επτά συλληφθέντες στην Πολυτεχνειούπουλη που βαρύνονται με πλημμεληματικές κατηγορίες, παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο, όπου οι δίκες τους αναβλήθηκαν χθες και με εντολή του δικαστηρίου είναι ελεύθεροι μέχρι τις δίκες τους. 

Ζωγραφου: Αυτοί είναι οι κακοποιοί της Πολυτεχνειούπολης

Ως βίαιοι και έτοιμοι για όλα χαρακτηρίζονται στην πολυσέλιδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος τους οι κακοποιοί που συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στην παλιά εστία της πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει ο ΣΚΑΪ, φαίνονται οι κακοποιοί την ώρα που «χτυπούν» σούπερ μάρκετ και περίπτερα, σε καταγραφές τα κλειστά κυκλώματα των καταστημάτων, αλλά και από αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς ποζάρουν οπλισμένοι.

polytehneioypoli-cctv-zografou-kakopoioi
polytehneioypoli-kakopoioi-zografou-cctv

Στην ογκωδέστατη δικογραφία, αναφέρονται ακόμη κωδικοποιημένοι διάλογοι μεταξύ των μελών της συμμορίας που προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτές οι συνομιλίες τους από τρίτους, χρησιμοποιούν ορολογίες που αναφέρονται μέχρι και σε λάστιχα αυτοκινήτων.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που φέρεται να γίνεται μεταξύ της δόκιμης αστυνομικού και ενός εκ των κακοποιών τον Ιανουάριο του 2022, όταν η δόκιμη τον ενημερώνει κωδικοποιημένα για επιχείρηση της αστυνομίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πανεπιστημιούπολη.

Η συλληφθείσα δόκιμη αστυνομικός, πάντα σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να λέει αυτολεξεί στον κακοποιό προκειμένου να τον ειδοποιήσει: «Να προσέχει μωρέ με το αμάξι, γιατί μου είχες πει ότι δεν έχει καλά λάστιχα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ