Τον «αυταρχισμό Ερντογάν» κατήγγειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης στις Βρυξέλλες- «Πόντιος Πιλάτος» ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις τουρκικές προκλήσεις
Νίκος Ανδρουλάκης: Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη στάση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ έναντι των τουρκικών προκλήσεων.
Τη στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνεδρίαση της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι «ο Τούρκος πρόεδρος μιμείται σε αυταρχισμό τον Βλαντιμίρ Πούτιν». Την ίδια ώρα, ο κ. Ανδρουλάκης καταδίκασε την πολιτική ίσων αποστάσεων που υιοθετεί ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.
«Αν αφήσουμε τους αυταρχικούς αναθεωρητές ηγέτες να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, τότε οδηγούμαστε σε καταστροφικές μη αναστρέψιμες καταστάσεις, όπως είπατε στην πρωτολογία σας (σσ.Στόλτενμπεργκ). Και συμφωνούμε απόλυτα», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές πήραν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην παράνομη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία και στήριξαν τον ουκρανικό λαό έμπρακτα με την αποστολή βοήθειας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι υπάρχει μια χώρα στη νατοϊκή συμμαχία, η οποία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, κρατώντας μια αμφιλεγόμενη στάση.«Η χώρα αυτή είναι η Τουρκία και μάλιστα ο πρόεδρός της μιμείται τον αναθεωρητισμό και τον αυταρχισμό του Πούτιν. Κάθε μέρα έχουμε μια σκληρή δήλωση πολεμικού χαρακτήρα εις βάρος της Ελλάδας». Ανέφερε ακόμη ότι ο Τούρκος Πρόεδρος συχνά μιλά κατά της Συνθήκης της Λωζάνης και μάλιστα φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί ευθέως, ακόμη και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. Επίσης, σημείωσε ότι παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο με πρόσφατο παράδειγμα τις παράνομες δραστηριότητες στα Βαρώσια και παράλληλα υποδύεται τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, υπονομεύει το κράτος δικαίου με θύματα χιλιάδες πολίτες στο εσωτερικό της χώρας του.
«Μας προκαλεί εντύπωση που δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο! Πολλές φορές οι δηλώσεις σας ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού ως δηλώσεις Πόντιου Πιλάτου», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο τα ευρωπαϊκά κράτη να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες επενδύσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων για να ενισχύσουν την άμυνα τους απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους. «Στην Ελλάδα, μολονότι περάσαμε μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση και είναι αναγκαίο να επενδύσουμε στο κοινωνικό κράτος και σε υποδομές για να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες και να χαραχθεί μια νέα αναπτυξιακή πορεία, υπογράψαμε πολύ μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα για να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη. Κι όμως, δεν έχουμε δει την έμπρακτη αλληλεγγύη σας ούτε ανάλογες πρωτοβουλίες, που θα απαντούσαν στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της Ελλάδας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.