Πολιτικη & Οικονομια

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Δεμίρη στην Εξεταστική Επιτροπή - «Τηρήθηκε η νομιμότητα στις επισυνδέσεις»

Τι άλλο είπε ο διοικητής της ΕΥΠ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών για την επισύνδεση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη υπερασπίστηκε ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης στην Επιτροπή της Βουλής.

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ είχε ξεκίνησε το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης, συνεχίστηκε σήμερα από τις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Το πρωί της Τετάρτης (21/09) αποφασίστηκε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η κατάθεση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστου Ράμμου.

Ο κ. Δεμίρης ξεκαθάρισε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί κακόβουλα λογισμικά και τόνισε ότι υπάρχει τριπλό ελεγκτικό φίλτρο για τις ενέργειες της υπηρεσίας, δηλαδή εισαγγελέας, ΑΔΑΕ, Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Επιπλέον φέρεται να είπε ότι το 2018 οι επισυνδέσεις ήταν πολύ περισσότερες, ενώ τήρησε το απόρρητο σε ό,τι αφορά τους λόγους παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη.

Υποστήριξε πως από την ανάληψη των καθηκόντων του έχουν διακοπεί οι καταστροφές των αρχείων, ενώ επισήμανε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει το αρχείο Ανδρουλάκη, άρα δεν περιέχει κάτι η επισύνδεση. «Αν θέλει ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να πάει να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα για τις υποψίες που οδήγησαν στην επισύνδεση, όχι δημόσια», φέρεται να είπε ο κ. Δεμίρης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στην «παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ