Πολιτικη & Οικονομια

Συλληπητήρια αλλά και ευχές για επιτυχία από την Κ.Σακελλαροπούλου στον Κάρολο

Η τηλεφωνική επικοινωνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Σακελλαροπούλου με τον βασιλιά Κάρολο
Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον βασιλιά Κάρολο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Α.Μ. τον Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, Κάρολο ΙΙΙ, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για την απώλεια της Α.Μ. της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ.

Επίσης, συνεχάρη τον Βασιλιά για την ανάρρησή του στον θρόνο και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο κατά την περίοδο της βασιλείας του.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, καθώς οι προσκλήσεις από το Παλάτι απευθύνονται σε αρχηγούς κρατών και όχι κυβερνήσεων.

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τη Δευτέρα θα διεξαχθεί με κάθε μεγαλοπρέπεια και με όλα όσα συνοδεύουν μια επίσημη, πλήρη, κρατική κηδεία, κατά τους όρους που χρησιμοποιούν στη Βρετανία. Αντίστοιχη κηδεία είχε να γίνει στο Λονδίνο από το 1965 και τον θάνατο του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Στο Λονδίνο αναμένονται τη Δευτέρα να βρίσκονται άνω του 1 εκατ. επισκέπτες, που θα καταφθάσουν από διάφορες πόλεις της Βρετανίας αλλά και το εξωτερικό.

Το παρών θα δώσουν δεκάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο, η ηγεσία της ΕΕ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του Τζιλ και πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ