- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στέλιος Πέτσας: Η συγγνώμη για την «ατυχή» δήλωση (βίντεο)
Η φράση «όποιο νοικοκυριό δεν προσαρμόζεται στα νεα ενεργειακά δεδομένα, πεθαίνει» και οι αντιδράσεις
Ο Στέλιος Πέτσας ζήτησε συγγνώμη για τη φράση του για τα νοικοκυριά και την ενεργειακή κρίση, κάνοντας λόγο για «αποσπασματική προβολή που διαστρεβλώνει την αλήθεια».
Ο Στέλιος Πέτσας ζήτησε συγγνώμη για την πρόσφατη δήλωσή του που προκάλεσε αντιδράσεις. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στα ενεργειακά, είχε πει: «Όποιο νοικοκυριό, στην Ελλαδα, δεν προσαρμόζεται στα νεα ενεργειακά δεδομένα, πεθαίνει».
Η φράση αυτή που χρησιμοποίησε στην τηλεοπτική του συνέντευξη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media σε μια χρονική περίοδο που τα νοικοκυριά συνεχίζουν να δοκιμάζονται από την ενεργειακή κρίση.
Για το θέμα αυτό έβγαλε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για την ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί, η οποία «επιδοτεί τους κερδοσκόπους» και αφήνει «ανεξέλεγκτη την ακρίβεια».
Η συγγνώμη Πέτσα
Σε ανάρτησή του στο Twitter, η οποία συνοδεύεται από βίντεο, ο κ. Πέτσας αναφέρει: «Χθες έκανα μια ατυχή δήλωση. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου, κάποιοι ένιωσαν προσβεβλημένοι. Τους ζητώ συγγνώμη».
Και προσθέτει: «Όπως και από τους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση, που κλήθηκαν να συζητούν αυτό το θέμα, αντί να προβάλλουν την επιτυχημένη παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το τεράστιο κυβερνητικό έργο για την στήριξη της κοινωνίας ώστε να ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση ενωμένοι».
— Stelios Petsas (@SteliosPetsas) September 14, 2022
Τα πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Πέτσα
Σε δήλωσή του σχετικά με τα όσα είχε πει ο Στέλιος Πέτσας ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε:
«Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: "Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει". Η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια».
Σημειώνεται ότι ο Στέλιος Πέτσας, στην πρώτη του αντίδραση μετά τις αντιδράσεις για τη φράση «όποιο νοικοκυριό στην Ελλάδα δεν προσαρμόζεται στα νέα ενεργειακά δεδομένα, πεθαίνει» είχε κάνει λόγο για «αποσπασματική προβολή που διαστρεβλώνει την αλήθεια».
«Αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση» είχε εξηγήσει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Στέλιος Πέτσας μετά τη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 την Τρίτη (13/9), το πρωί.
«Παρά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να απομονώσει μια φράση μιας συνέντευξης προκειμένου να δημιουργήσει σκόπιμα εντυπώσεις, η συγκεκριμένη ήταν μια ατυχής στιγμή καθώς έδωσε πράγματι τη δυνατότητα διαστρέβλωσης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης» είχε προσθέσει.
«Οποίο νοικοκυριό ,στην Ελλαδα,δεν προσαρμόζεται στα νεα ενεργειακά δεδομένα,πεθαίνει».
— Marka2 (@Marka2_) September 13, 2022
Ο Πέτσας προκαλεί με αλαζονεία θέτοντας το δίλλημα ή θα παγιώσετε ή θα αλλάξετε τον καυστήρα φυσικού αερίου
Τετοια πολιτική λουμπεναρια,τετοια χυδαιότητα μονο την περίοδο των μαυραγοριτών pic.twitter.com/F6vgfkFptE
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Συνάντηση με την Ειρήνη Πική στο Προεδρικό - Στο επίκεντρο η Έκθεση της Επιτροπής Σοφών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis σχολιάζει τη διαμάχη - Προειδοποιεί για ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό
«Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
«Ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός θα αποτελέσει την πιο σημαντική παρακαταθήκη του στην πατρίδα»
Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο νοσοκομείο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες δίνοντας μάχη με τον καρκίνο
Στο συνέδριο Powergame – Economist ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
«Με μαθηματικούς τύπους, έβγαλαν ό,τι ποσοστά ήθελαν», λέει η πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού
Θεοδωρικάκος: «Δικαίωση για τις ελληνικές θέσεις»
Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας, ΗΠΑ και Νότιας Κορέας μέσω της συμφωνίας «Project Trident»
Στην ημερίδα του Economist ο πρωθυπουργός με θέμα «Επενδύοντας στην αλλαγή: Η Κρήτη σε μετάβαση»
Ξεκαθαρίζει ότι δεν συνεργάζεται με ιδιωτικές πλατφόρμες που χρεώνουν για κράτηση καταλυμάτων
Χάρης Δούκας: «Η ψηφιακή μετάβαση έχει αξία μόνο όταν διευρύνει τη δημοκρατία»
«Θέλουμε να βάλουμε τα θεμέλια από τώρα», τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικος Τσάφος
Πώς Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα βρέθηκαν αντιμέτωπες με την άρνηση της πραγματικότητας
«Η σκέψη του Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ αφελής», λέει η βουλεύτρια για το όνομα ΕΛΑΣ
Τι είπε για Τσίπρα και Καρυστιανού
«Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο βουλευτής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.