- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλέξης Τσίπρας: Ζητά άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
Mε αφορμή και τη σημερινή καταγγελία Σπίρτζη
Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με την οποία ζητά τη σύγκληση εκτάκτως της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σε συνέχεια των ραγδαίων, όπως σημειώνει, εξελίξεων με τις παρακολουθήσεις.
Όπως αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας στην επιστολή του, στόχος της έκτακτης συνεδρίασης θα είναι «να κληθούν σε ακρόαση ο Διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης, η Εισαγγελέας στην ΕΥΠ κυρία Βλάχου και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος».
«Το παγόβουνο των υποθέσεων παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού μόλις έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση. Η μέθοδος μάλιστα της αποστολής παγιδευμένων συνδέσμων (link), μέσω του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator, φαίνεται ότι επαναλήφθηκε και άλλες φορές σε σχέση με αυτές που γνωρίζαμε έως τώρα», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του.
Αναφερόμενος στις σημερινές καταγγελίες του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Σπίρτζη, σημειώνει ότι «ανακάλυψε ότι και εκείνος έλαβε τον Νοέμβριο του 2021, μέσα σε λίγες ημέρες, στο κινητό του τηλέφωνο δυο μηνύματα με κακόβουλο σύνδεσμο (link), ένας από τους οποίους ήταν απολύτως ίδιος με εκείνον που λίγο καιρό πριν είχαν λάβει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο οι κ.κ. Κουκάκης και Ανδρουλάκης».
«Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι αμείλικτα, με κύριο αν ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης είχε και αυτός, όπως ο κος Ανδρουλάκης και ο κος Κουκάκης, τεθεί σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ, και αν ναι για ποιο λόγο», υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.