Πολιτικη & Οικονομια

«Κλείδωσε» το food pass στο «πακέτο» της ΔΕΘ

Ποια μέτρα στήριξης θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

ΔΕΘ - Food pass: Έρχεται το εφάπαξ επίδομα των 300 ευρώ για την στήριξη των πιο ευάλωτων.

Συνεχίζεται η προετοιμασία για το «πακέτο» της ΔΕΘ που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ του Σαββάτου. Τα μέτρα στήριξης καταρτίζονται υπό το πρίσμα των νέων δημοσιονομικών δεδομένων, όπως διαμορφώνονται μετά την χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για ισχυρή ανάπτυξη 7,7% στο β' τρίμηνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ένα από τα μέτρα που φαίνεται να έχουν ήδη «κλειδώσει» είναι το food pass, δηλαδή ένα εφάπαξ επίδομα τροφίμων που υπολογίζεται στα 300 ευρώ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ευάλωτων πολιτών. Με την κυβέρνηση λοιπόν να θέλει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους πιο αδύναμους, ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει ακόμα μια οικονομική ενίσχυση προς τους χαμηλοσυνταξιούχους για το τέλος της χρονιάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεγαλύτερη κίνηση θα γίνει στη στεγαστική πολιτική, η οποία αφού ξεπεράστηκαν ορισμένα προβλήματα θα επεκταθεί σε νέους και άνω των 29 ετών, με διάφορα επιδόματα, φθηνά ενοίκια και δυνατότητα ανακαίνισης κατοικιών.

Περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς και πότε ακριβώς θα δοθούν τα επιδόματα θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα, μετά τις τελικές αποφάσεις και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

 Στη ΔΕΘ θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης για τον εκλογικό νόμο

Την ίδια ώρα, παραμένει στο τραπέζι το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που ερωτώνται σχετικά, επιβεβαιώνουν ότι έχει ανοίξει συζήτηση.

«Σε λίγες μέρες, στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός θα ερωτηθεί φαντάζομαι για τον εκλογικό νόμο και θα απαντήσει με πολύ σαφή και καθαρό τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βράδυ της Τρίτης.

«Αυτό που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα, είναι να παρουσιάσουμε τα δεδομένα όλης της υπόθεσης», υποστήριξε ο ίδιος, εκφράζοντας την άποψη ότι «ο εκλογικός νόμος είναι ένα εργαλείο, δεν είναι σκοπός».