Πολιτικη & Οικονομια

Απάντηση ΥΠΕΞ: Εξωφρενικός ο κατήφορος της Τουρκίας - Θα ενημερώσουμε τους συμμάχους

Η ανακοίνωση μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών
Υπουργείο Εξωτερικών - Η απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ελληνοτουρκικά: Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας για τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων - Το παραλήρημα Ερντογάν

Απάντηση δίνει το Υπουργείο Εξωτερικών στις πρόσφατες, προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών. Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών και συνεχίζει: «Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή». 

Ελληνοτουρκικά: Η νέα προκλητική επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα

Νέα προκλητική επίθεση στην Ελλάδα έκανε σήμερα (3/9) ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στο περιθώριο της τεχνολογικής εκδήλωσης «TEKNOFEST», ο Ερντογάν είπε: «Έλληνες, μην ξεχνάτε τι έγινε στη Σμύρνη».

«Ω Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γύρνα πίσω στην ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υποστήριξε πως «τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση σε ανάπτυξη. Όταν λένε Τρελοί Τούρκοι, ξέρουν ότι οι τρελοί Τούρκοι συνεχίζουν τον δρόμο τους με την ανάπτυξη. Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγιναν κατά την επίσκεψη του στο φεστιβάλ τεχνολογίας «TEKNOFEST» που λαμβάνει χώρα στην Αμισό, όπου παρουσιάστηκε το πρωτότυπο του τουρκικής κατασκευής μη επανδρομένου μαχητικού αεροσκάφους «Kizilelma» (Κόκκινη Μηλιά). Η κατασκευάστρια εταιρεία είναι η Baykar, που κατασκευάζει και τα τουρκικά drone (UAV), και ανήκει στην οικογένεια του γαμπρού του Ερντογάν, Μπαϊρακτάρ.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.