- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουλουπάκη: Αίτηση εξαίρεσης κατά της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αριστεάς Θεοδόση
Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι της
Ελένη Τουλουπάκη: Η αίτηση εξαίρεσης κατά της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αριστεάς Θεοδόση - Η δήλωση των δικηγόρων της
Στην κατάθεσή αίτησης εξαίρεσης κατά της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αριστέας Θεοδόση, από την πειθαρχική έρευνα που διενεργεί σε βάρος της, προχώρησε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Η κ. Τουλουπάκη, με συγκατηγορούμενο τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στις 19 Σεπτεμβρίου θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, στο οποίο η κ. Θεοδόση είναι αναπληρώτρια εισαγγελέας.
Στην αίτησή της για εξαίρεση της κ. Θεοδόση από την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της, η κ. Τουλουπάκη αναφέρει πως συντρέχουν στο πρόσωπο της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου «σοβαρότατες υπόνοιες έλλειψης αντικειμενικότητας και αμεροληψίας σε βάρος της». Μεταξύ, άλλων η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς υποστηρίζει ότι η κ. Θεοδόση ενώ είχε την πειθαρχική δικογραφία περίπου δύο χρόνια, την καλέσει σε εξηγήσεις μόλις ένα μήνα πριν αρχίσει η δίκη της στο Ειδικό Δικαστήριο, με πρόθεση και σκοπό «να δημιουργήσει δυσμενείς κρίσεις και εντυπώσεις σε βάρος της, οι οποίες είναι πιθανόν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστών του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου». Ακόμη, η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς υποστηρίζει ότι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου της έδωσε προθεσμία λίγων ημερών για να μελετήσει 7.747 σελίδες δικογραφίας και να προετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις της. Μάλιστα, όπως αναφέρει, η προθεσμία αυτή έληξε και «η κα Θεοδόση απαραδέκτως και αδικαιολογήτως αρνήθηκε να της χορηγήσει νέα προθεσμία έως τις 12 Σεπτεμβρίου (...) με πρόθεση να με οδηγήσει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στις 19 Σεπτεμβρίου με νέα πειθαρχική δίωξη σε βάρος μου ώστε να επηρεάσει την έκβαση της δίκης».
Επιπρόσθετα, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς στην αίτησή της επισημαίνει πως η κυρία Θεοδόση φέρει διπλή ιδιότητα, τόσο της διενεργούσας τη συγκεκριμένη πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση όσο και ως αναπληρωματικού μέλους του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για την ίδια υπόθεση, γεγονός που δημιουργεί υπόνοιες μεροληψίας σε βάρος της. «Όφειλε να υποβάλει δήλωση αποχής από την πειθαρχική έρευνα και έχει υποπέσει τουλάχιστον στο πειθαρχικό παράπτωμα της αποσιώπησης νόμιμου λόγου αποκλεισμού ή εξαιρέσεως», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Τουλουπάκη στο αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς αναφέρει ότι η κ. Θεοδόση την κάλεσε σε πειθαρχικές εξηγήσεις και για τις βασικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε για την υπόθεση της Νovartis, για τις οποίες αμετάκλητα έχει απαλλαγεί με βούλευμα.
Αίτηση Τουλουπάκη: «Έσχατο μέσο άμυνας», λένε οι δικηγόροι της
Σε δήλωσή τους, μετά την κατάθεση της αίτησης εξαίρεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι δικηγόροι της κυρίας Τουλουπάκη Γιάννης Μαντζουράνης, Βασίλης Χειρδάρης και Βαγγέλης Γεωργακοπουλος, ανέφεραν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η αίτηση εξαίρεσης της κ. Τουλουπάκη κατά της κ. Θεοδόση είναι το έσχατο μέσο άμυνας κατά των αυθαιρεσιών και παρανομιών της κυρίας Θεοδόση. Μεταξύ άλλων, λησμονεί και παραλείπει να συμπεριλάβει στη δικογραφία το ομόφωνα απαλλακτικό βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ενώ ταυτοχρόνως απαιτεί εξηγήσεις για τα ίδια γεγονότα για τα οποία έκρινε αμετάκλητα το ίδιο δικαστικό συμβούλιο. Καλεί την κυρία Τουλουπάκη σε γραπτές εξηγήσεις παραμονές της εκδίκασης συναφούς ποινικής υπόθεσης ενώ έχει χρεωθεί τη σχετική πειθαρχική υπόθεση από τις 10 Μαρτίου του 2021 και στο μεσολαβήσαν χρονικό διάστημα παρεγράφησαν -προφανώς από παραδρομή- πειθαρχικά παραπτώματα άλλων προσώπων με παρόμοιες κατηγορίες για το χειρισμό της γνωστής υπόθεσης Νovartis. Η μόνη και απόλυτα προφανής εξήγηση αυτής της βιασύνης είναι η πρόθεση της κυρίας Θεοδόση να καταστήσει την κυρία Τουλουπάκη πειθαρχικά διωκομενη πριν από τις 19 Σεπτεμβρίου που αρχίζει η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, για δημιουργία δυσμενών σε βάρος της εντυπώσεων. Οι παράνομες πράξεις και παραλείψεις της κυρίας Θεοδόση δημιουργούν όχι βάσιμες υπόνοιες αλλά ακράδαντη πεποίθηση για τη μεροληψία της, την προκατάληψη της και την παντελή έλλειψη των -απαιτούμενων για μία δίκαιη κρίση- ιδιοτήτων στο πρόσωπό της».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Τον κατηγόρησε ότι δεν τήρησε συμφωνίες που είχαν κάνει στο παρελθόν
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.