Ελλαδα

Στις 19 Σεπτεμβρίου η δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο

Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη © EUROKINISSI

Για τις 19 Σεπτεμβρίου 2022 προσδιορίστηκε η δίκη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Η δίκη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη προσδιορίστηκε να ξεκινήσει στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών την 19η Σεπτεμβρίου 2022.

Η παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου, από το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, είναι ομόφωνη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά την μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών-μηνύσεων τριών βουλευτών του ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ (το 2017) για τον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουπλή και τον τότε υφυπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό για μη τιμολόγηση φαρμάκων το 2015.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος, παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ΄ εξακολούθηση, για πιέσεις και παρεμβάσεις που φέρεται ότι άσκησε σε τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς.

Για την παράλειψη της μη αποστολής του «φακέλου Κουρουπλή» στην Βουλή παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο και η κυρία Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας. Η παραπομπή αυτή της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, έγινε κατά πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ και δύο κατά. Συγκεκριμένα, μειοψήφησαν η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου και ο Βασίλης Ανδρουλάκης.

Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο του βουλεύματος του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν Παπαγγελόπουλος - Τουλουπάκη, δεν θίγει τον πυρήνα της υπόθεσης της Novartis.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ