Ελλαδα

Novartis: Παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη προτείνει η εισαγγελέας

Για ποια αδικήματα είναι η πρόταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση Novartis: Παραπομπή Παπαγγελόπουλου, Τουλουπάκη σε δίκη προτείνει η εισαγγελέας
Υπόθεση Novartis: Παραπομπή Παπαγγελόπουλου, Τουλουπάκη σε δίκη προτείνει η εισαγγελέας © EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Υπόθεση Novartis: Παραπομπή Παπαγγελόπουλου και των εισαγγελέων Διαφθοράς ζητεί η εισαγγελέας.

Την παραπομπή σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της Novartis προτείνει η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ποινικής ευθύνης υπουργών Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, καθώς και τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Αντίθετα απαλλακτική είναι η πρόταση της κ. Μετσοβίτου-Φουρλή για τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα.

Υπόθεση Novartis: Η πολυσέλιδη εισαγγελική πρόταση

Συγκεκριμένα, με πρόταση 380 σελίδων, η κ. Μετσοβίτου-Φουρλή προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και οι τρεις εισαγγελείς που διετέλεσαν αρμόδιοι για την Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της εμπλοκής των δέκα πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές της Novartis. H εισαγγελική λειτουργός προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ο κ. Παπαγγελόπουλος, η κα Τουλουπάκη που χειρίστηκε την προκαταρκτική έρευνα και απέστειλε τον φάκελο για τους πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι συνεργάτες της, κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης.

Ελένη Τουλουπάκη
Ελένη Τουλουπάκη © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η εισαγγελική λειτουργός αποδίδει στους 4 το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος. Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis.

Αντίθετα, σχετικά με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους (Ι. Φιλιππάκης, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας και Κώστας Βαξεβάνης) η πρόταση της εισαγγελέως είναι στο σύνολό της απαλλακτική.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Επί της εισαγγελικής πρότασης τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Novartis θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο θα εκδώσει σχετικό αμετάκλητο βούλευμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ