Πολιτικη & Οικονομια

Δεμίρης: «Καμία καταστροφή υλικού παρακολουθήσεων στην ΕΥΠ»

Τι ξεκαθάρισε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεμίρης: «Καμία καταστροφή υλικού παρακολουθήσεων στην ΕΥΠ»
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Παρακολουθήσεις - Δεμίρης: «Δεν υπάρχει επιχείρηση καταστροφής υλικού παρακολουθήσεων στην ΕΥΠ».

Ολοκληρώθηκε μετά από 10 ώρες η μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα των παρακολουθήσεων. O νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, χαρακτήρισε ψευδή τα δημοσιεύματα περί επιχείρησης καταστροφής των φακέλων που αφορούν σε παρακολουθήσεις.

Στην συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε περί τις 9 το βράδυ κατέθεσαν σε δύο ομάδες 9 πρόσωπα. Οι πρώην και ο νυν διοικητές της ΕΥΠ από το 2012 ως σήμερα, και οι δύο εισαγγελείς που εποπτεύουν την υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Δεμίρης κλήθηκε να απαντήσει αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται πως η ΕΥΠ καταστρέφει το τελευταίο διάστημα έντυπο και ψηφιακό υλικό παρακολουθήσεων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο έμπειρος πρέσβης χαρακτήρισε τα σχετικά δημοσιεύματα ψευδέστατα.

Ωστόσο, ανέφερε ότι εφόσον δεν προκύψει κάτι από μία παρακολούθηση , τότε το υλικό καταστρέφεται μετά από ένα διάστημα.

Παρακολουθήσεις - Βασιλική Βλάχου: Έξι υπογραφές διευθυντών της ΕΥΠ είχε η επισύνδεση Ανδρουλάκη

Νωρίτερα, για «ουσιαστικό έλεγχο» των αιτημάτων παρακολουθήσεων έκανε λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το αίτημα για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη έφερε τις υπογραφές 6 υπηρεσιακών στελεχών της Υπηρεσίας.

Η κυρία Βλάχου είπε ακόμα ο έλεγχος πριν από κάθε παρακολούθηση είναι ουσιαστικός - καθώς και ότι έχει ζητήσει να προσκομίζονται όλα τα στοιχεία που επιβάλλουν μία επισύνδεση προσθέτοντας ότι αν αυτά δεν είναι αρκετά, τότε απορρίπτεται το αίτημα της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η κυρία Βλάχου φέρεται να είπε στην επιτροπή ότι το τελευταίο διάστημα είχε απορρίψει πάνω από 140 σχετικά αιτήματα για παρακολουθήσεις και υπογράμμισε πως για να προχωρήσει ένα τέτοιο αίτημα χρειάζεται πέντε υπογραφές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ