Πολιτικη & Οικονομια

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να «διαβιβαστεί άμεσα» στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο φάκελος της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις

Η επιστολή προς την Επιτροπή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ΠΑΣΟΚ ζητά τον φάκελο της ΕΥΠ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης © EUROKINISSI

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: Ζήτησε τον φάκελο της ΕΥΠ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Να διαβιβαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το σύνολο του φακέλου της ΕΥΠ και όλων των πληροφοριών που αφορούν στην παρακολούθηση του προσωπικού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, και που οδήγησαν στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του, ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάση Μπούρα.

Στην επιστολή τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Μιχάλη Κατρίνη, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών, στην οποία έχουν κληθεί σε ακρόαση όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ζητούν η διαβίβαση του φακέλου να γίνει άμεσα και επισημαίνουν ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, έχει διατυπώσει το συγκεκριμένο αίτημα, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το ζήτημα.

«Είναι επιτακτικό να τεθεί στη διάθεση των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές, κάθε χρήσιμη πληροφορία για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης», σημειώνουν οι βουλευτές στην επιστολή τους.

«Σε συνέχεια του, από 22.08.2022, αιτήματός μας για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και την κλήση σε ακρόαση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση της παρακολούθησης του προσωπικού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κινήματος Αλλαγής κ. Ν. Ανδρουλάκη, όπως αυτή ορίστηκε για αύριο 1η Σεπτεμβρίου 2022, ζητούμε συμπληρωματικά να διαβιβαστεί άμεσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, σύμφωνα με το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής, το σύνολο του φακέλου της Ε.Υ.Π. και όλων των πληροφοριών που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση και οδήγησαν στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του. Το αίτημα άλλωστε έχει διατυπωθεί και από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής κ. Ν. Ανδρουλάκη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το ζήτημα», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ