Πολιτικη & Οικονομια

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό σήμερα - Στο επίκεντρο η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο

Στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kysea.jpg
ΚΥΣΕΑ © EUROKINISSI ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεδριάζει σήμερα στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό - Στο επίκεντρο θα βρεθεί η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, σήμερα Τρίτη στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, σε τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Βασικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι η φύλαξη των συνόρων στον Έβρο. Να θυμίσουμε πως πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ανακοίνωσε ότι ο φράκτης στον Έβρο, θα επεκταθεί περίπου 80 χιλιόμετρα.

Θεοδωρικάκος για Έβρο: Δεν θα κάνουμε την Ελληνική Αστυνομία βαρκάρη παράτυπων μεταναστών

Από τον Έβρο επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες την Πέμπτη (18/8), όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο ζήτημα των 38 μεταναστών που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα στον Έβρο.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός παρουσίασε έγγραφο κατά το οποίο η νησίδα όπου βρέθηκαν οι 38 μετανάστες βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας. «Επίσημο έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, λέει ότι οι συντεταγμένες της νησίδας είναι εκτός ελληνικής επικράτειας» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, και γνωστοποίησε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο θα κατατεθεί στη Βουλή. Μάλιστα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν σέβεται και αποδέχεται αυτό που λέει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

Όπως δήλωσε ο υπουργός τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο με τις «παράνομες μετακινήσεις μεταναστών. Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος. Εξήγησε ότι οι διακινητές προσπαθούν ιδίως το καλοκαίρι, που τα νερά του ποταμού πέφτουν, να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε νησίδες.

«Μερικοί θέλουν την ελληνική αστυνομία να κάνει τους βαρκάρηδες» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέροντας παράλληλα ότι «πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ