Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωρικάκος: Δεν θα κάνουμε την Ελληνική Αστυνομία βαρκάρη παράτυπων μεταναστών

Το έγγραφο για τη νησίδα στον Έβρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τη νησίδα στον Έβρο - Το κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα, η Ελληνική Αστυνομία και η σύλληψη διακινητών

Από τον Έβρο επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες την Πέμπτη (18/8), όπως έκανε γνωστό σήμερα (20/8) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο ζήτημα των 38 μεταναστών που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα στον Έβρο.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός παρουσίασε έγγραφο κατά το οποίο η νησίδα όπου βρέθηκαν οι 38 μετανάστες βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας. «Επίσημο έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, λέει ότι οι συντεταγμένες της νησίδας είναι εκτός ελληνικής επικράτειας» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, και γνωστοποίησε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο θα κατατεθεί στη Βουλή. Μάλιστα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν σέβεται και αποδέχεται αυτό που λέει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».

Θεοδωρικάκος: Μεγάλη κλιμάκωση στον Έβρο - Συνελήφθησαν 60 διακινητές

Όπως δήλωσε ο υπουργός τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο με τις «παράνομες μετακινήσεις μεταναστών. Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος. Εξήγησε ότι οι διακινητές προσπαθούν ιδίως το καλοκαίρι, που τα νερά του ποταμού πέφτουν, να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε νησίδες.

«Μερικοί θέλουν την ελληνική αστυνομία να κάνει τους βαρκάρηδες» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέροντας παράλληλα ότι «πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι».

Θεοδωρικάκος: Αρχείο του στρατού αποδεικνύει πως η νησίδα με τους μετανάστες δεν ανήκει στην Ελλάδα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ