Πολιτικη & Οικονομια

Ηλεκτρονικό κατάστημα πούλησε παπούτσια αξίας 2,8 εκατ. ευρώ χωρίς να κόψει αποδείξεις

Πώς αποκαλύφθηκε η φοροδιαφυγή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγορές μέσω διαδικτύου: Πιστωτική κάρτα κοντά σε λάπτοπ
Αγορές μέσω διαδικτύου © Pixabay / StockSnap

Έλεγχοι της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή από ηλεκτρονικό κατάστημα - Δεν έκοψε αποδείξεις

Νέα υπόθεση φοροδιαφυγής καταγράφηκε από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Ηλεκτρονικό κατάστημα πούλησε παπούτσια αξίας 2,8 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να κόψει αποδείξεις.

Πρόκειται για προϊόντα, τα οποία πωλούνται μέσω γνωστής πλατφόρμας, που φιλοξενεί ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης διαφόρων ειδών, και στη συνέχεια αποστέλλονται στους αγοραστές, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.

Η ΑΑΔΕ στους ελέγχους της εντόπισε την επιχείρηση, που πουλάει υποδήματα μέσω διαδικτύου, και έχει έδρα στο Ίλιον Αττικής. Ζήτησε και έλαβε στοιχεία από δύο μεγάλες εταιρείες κούριερ και τη γνωστή ψηφιακή πλατφόρμα, ενώ εξέτασε και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών και των βιβλίων της επιχείρησης. Συγκρίνοντας όλα αυτά τα στοιχεία, διαπίστωσαν ότι για τρεις χρήσεις - 2016, 2017 και 2018 - η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει αποδείξεις αξίας 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή, εισέπραξε, αλλά δεν απέδωσε ποτέ, ΦΠΑ 542.000 ευρώ, πλέον του φόρου εισοδήματος, που δεν πλήρωσε ποτέ για αυτό τον τζίρο. Μάλιστα, από τις τρεις χρονιές, πάνω από τον μισό μη δηλωθέντα τζίρο (54%) προέρχεται από το 2018.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ελεγκτές κάνουν φύλλο και φτερό τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2019, αλλά και για το 2020 και 2021, χρονιές οπότε το ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύχθηκε κατακόρυφα, λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ