Πολιτικη & Οικονομια

Χατζηδάκης: «Παραγραφή οφειλών στην εφορία στη 10ετία»

Ποιους αφορά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χατζηδάκης: Τρία χρόνια κοινωνική πολιτική - Απολογισμός τριετίας
Κωστής Χατζηδάκης © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Οι παραγραφές των οφειλών στην εφορία κατεβαίνουν από την 20ετία στην 10ετία όπως γνωστοποίησε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις γνωστοποίησε πως οι παραγραφές των οφειλών στην εφορία κατεβαίνουν από την 20ετία στην 10ετία, σημειώνοντας πως «μιλάμε για παραγραφή οφειλών οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί μέσα σε μια 10ετία από τον ΕΦΚΑ. Όσες έχουν αναζητηθεί δεν παραγράφονται».

«Αν παραγράφονταν και οφειλές που έχουν αναζητηθεί υπάρχει ο ηθικός κίνδυνος να μην πληρώνει κανένας και θα κατέρρεε το ασφαλιστικό σύστημα», εξήγησε. Στη συνέχεια ανέφερε ότι «στο νομοσχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνεται η εναρμόνιση των οφειλών της ΑΑΔΕ με τις οφειλές του ΕΦΚΑ».

Ως προς τις εκκρεμείς συντάξεις, ο υπουργός είπε ότι «μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα έχουμε τα επίσημα στοιχεία και εκτίμησε ότι θα έχουμε τελειώσει και με τις εκκρεμότητες του 2019», σημειώνοντας, δε, ότι «για το 2020 έχει μείνει μόνο ένα 2,5% εκκρεμοτήτων και για το 2022 το 75% έχει ήδη πάρει σύνταξη. Το πρόβλημα, ωστόσο, παραμένει στο δημόσιο όπου υπάρχει καθυστέρηση».

Ερωτώμενος για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023 είπε ότι είναι πιθανό να συμβεί την Πρωτομαγιά, εξηγώντας ότι «τον Ιανουάριο θα γίνει ο προσδιορισμός, μετά θα μεσολαβήσει μια περίοδος διαβούλευσης και στο τέλος θα προταθεί από την κυβέρνηση το ύψος της αύξησης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ