Πολιτικη & Οικονομια

Η ΝΔ ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για το μετρό στα Εξάρχεια

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία του σταθμού μετρό στα Εξάρχεια - Τι ζητά η Πειραιώς από την Κουμουνδούρου

Η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για τη δημιουργία σταθμού μετρό στα Εξάρχεια, μετά την ένταση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, με άτομα που αντιδρούν στην εγκατάσταση του εργοταξίου στην πλατεία της περιοχής

«Καθημερινά βλέπουμε κάποιους να αντιδρούν βίαια, τραμπουκίζοντας ακόμη και τους εργαζομένους στο εργοτάξιο, προκειμένου να μη γίνει σταθμός του μετρό στα Εξάρχεια», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και συνεχίζει: «Ένα έργο που θα διευκολύνει σημαντικά τους κατοίκους, συναντά τη λυσσαλέα αντίδραση κάποιων οπισθοδρομικών μελών συλλογικοτήτων που μιλούν μάλιστα στο όνομα της προόδου. Ο λαλίστατος κατά τα άλλα ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βρει να πει μια κουβέντα. Είναι υπέρ ή κατά του να δημιουργηθεί σταθμός μετρό στα Εξάρχεια; Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των εργαζόμενων; Αναμένουμε ότι ανάμεσα στις δεκάδες καθημερινές ανακοινώσεις θα βρει το χρόνο να ασχοληθεί και με ένα φλέγον ζήτημα για τους κατοίκους της περιοχής».

Ένταση στα Εξάρχεια για τη δημιουργία σταθμού του μετρό

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης (11/8) κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση κατά την οποία σημειωθήκαν μικροεπεισόδια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διαδηλωτές πέταξαν ντομάτες και αβγά στις δυνάμεις των ΜΑΤ και ακολούθησε ένταση, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προχωρήσουν σε δεκάδες προσαγωγές. Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες ξεκίνησαν την Τρίτη υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων καθώς κάτοικοι των Εξαρχείων συγκεντρώθηκαν πέριξ της πλατείας για να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την κατασκευή του σταθμού του Μετρό.