Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Με το άνοιγμα της Βουλής στις 22/8 ο κ. Μητσοτάκης κερδίζει χρόνο

Η ανακοίνωση μετά τις εξελίξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή
Βουλή © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα της Βουλής στις 22 Αυγούστου - Πώς σχολιάζει την απόφαση για την ημερομηνία - Όσα προηγήθηκαν

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του σχολιάζει την απόφαση οι εργασίες της Βουλής ξεκινήσουν στις 22 Αυγούστου μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συζητηθεί το συντομότερο δυνατό στη Βουλή η υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι με το να οριστεί η συζήτηση για τις 22 Αυγούστου 2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει χρόνο για να «προσπαθήσει με τον προπαγανδιστικό του μηχανισμό να εξουδετερώσει τη βόμβα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δέχεται την πρότασή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έκτακτη σύνοδο της Βουλής και προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τις υποκλοπές.

Ωστόσο το αίτημα αφορούσε την άμεση διεξαγωγή της συζήτησης ώστε να δοθούν απαντήσεις εδώ και τώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης όρισε τελικά αυτή τη συζήτηση για την εβδομάδα μετά τις 22 Αυγούστου, προφανώς για να κερδίσει χρόνο και να προσπαθήσει με τον προπαγανδιστικό του μηχανισμό να εξουδετερώσει τη "βόμβα".

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι υποχρεώνεται να δεχτεί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων και των αντιδράσεων, τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που προσπαθούσε να αποφύγει, αποδεικνύει ότι η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να επικρατεί της αλαζονείας και του αυταρχισμού.

Κοντός ψαλμός αλληλούια...​

Ανοίγει νωρίτερα η Βουλή στις 22 Αυγούστου για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με δήλωση του ανέφερε: «Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη».

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, ζητώντας να ανοίξει η Βουλή και να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ