Πολιτικη & Οικονομια

Σήμερα η δήλωση Μητσοτάκη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων - Τι αναμένεται να πει

Τα ερωτήματα Ανδρουλάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Εντός της ημέρας η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι δεν γνώριζε έγκαιρα για το επίμαχο ζήτημα και πρόκειται να δηλώσει πρόθυμος να αναλάβει τις θεσμικές πρωτοβουλίες.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντά θετικά τόσο στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποκλοπών όσο και στην εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Τα ερωτήματα Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής σε μια σκληρή δήλωση. Έκανε λόγο για χυδαίες διαρροές κατηγορώντας γι’ αυτές την κυβέρνηση και για σενάρια εκτός πραγματικότητας που εμπλέκουν τρίτες χώρες στην παρακολούθησή του. Επιπλέον ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να του εξηγηθούν οι λόγοι για τους οποίους βρισκόταν υπό παρακολούθηση, καθώς και το ποιοι κατέχουν το λογισμικό παρακολούθησης Predator στη χώρα.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης έστρεψε τα βέλη του στον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκο Ρωμανό λέγοντας: «Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά σταγονίδια διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους. Έφτασε στο σημείο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ να αξιολογεί δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ σε βάρος μου. Άραγε γνωρίζει το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων; Η χώρα μας και οι θεσμοί της δεν αξίζουν αυτή την κατάντια για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Θα επαναλάβω λοιπόν το αίτημα να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας».

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις Ρωμανού σε ραδιοφωνική συνέντευξη προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ρωμανός είπε μεταξύ άλλων: «Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις αιτιάσεις που αφορούν αυτή τη νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ» και πρόσθεσε: «…να έχει το θάρρος να κοινοποιήσει τα στοιχεία που θα τα μάθει μόνο ο ίδιος, καθώς είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα…».

Στη συνέχεια ο Νίκος Ρωμανός απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη μιλούσε για άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπε με πάνω από 30 ώρες καθυστέρηση. Μίλησε για fake κείμενο απομαγνητοφώνησης, πως έβαλαν λόγια στο στόμα του που ποτέ δεν είπε. «Βλέπετε», είπε χαρακτηριστικά, «στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε η κοπτοραπτική αρκούσε για να στηθεί το fake αφήγημα». Και κατέληξε στην δήλωσή του: «Φυσικά επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου απέναντι σε όλους όσους διαστρέβλωσαν, ενορχήστρωσαν και αναπαρήγαγαν τα fake news και την άθλια επίθεση εναντίον μου».

Το βράδυ της Κυριακής η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε στην ανακοίνωση Ρωμανού. «Άκοπο και αμοντάριστο. Η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Κύριε Μητσοτάκη, θα παραμείνει στη θέση του;», διερωτάται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, δημοσιεύοντας ηχητικό με τις δηλώσεις του Νίκου Ρωμανού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ