Πολιτικη & Οικονομια

Την κατά προτεραιότητα έρευνα για το λογισμικό παρακολουθήσεων Predator ζήτησε ο Τσιάρας

Τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Δικαιοσύνης με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την ταχεία διερεύνηση των καταγγελιών που σχετίζονται με το λογισμικό Predator ζήτησε ο Κώστας Τσιάρας. Η επικοινωνία με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Την κατά προτεραιότητα εξέταση από τις εισαγγελικές αρχές της μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη ζήτησε ο Κώστας Τσιάρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο για το ζήτημα των καταγγελιών περί παράνομου λογισμικού παρακολουθήσεων τηλεφώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσιάρας ζήτησε την κατά προτεραιότητα εξέταση των καταγγελιών που σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων τηλεφώνων, καθώς το θέμα αυτό αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τη λειτουργία του κράτους δικαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, πριν από λίγες μέρες είχε καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά, καθώς κατά τους ισχυρισμούς του, διαπιστώθηκε απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Το θέμα των καταγγελιών του κ. Ανδρουλάκη απασχόλησε και την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η οποία ήδη συνεδρίασε.

Την ίδια ώρα ο κ. Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις του από τα Χανιά, τόνισε ότι «δεν είναι προσωπικό ζήτημα αλλά ζήτημα Δημοκρατίας». Και εξήγησε: «Και είναι το λιγότερο ύποπτη η στάση του Μεγάρου Μαξίμου να προσπαθεί να υποβαθμίσει αυτό το ζήτημα, διαχέοντας συνεχώς είτε από τα στελέχη της ΝΔ είτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο fake news στην ελληνική κοινωνία. Συνεχώς προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα. Σήμερα άκουσα να υποστηρίζουν ότι είναι μια απλή κυβερνοεπίθεση. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα».