Πολιτικη & Οικονομια

Eύα Καϊλή: Μάστιγα στην Ευρώπη η υποκλοπή συνομιλιών

Έχει συμβεί σε πολλούς ευρωβουλευτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Εύα Καΐλη προωθεί τις διαδικασίες στην Ευρώπη για την ασφάλεια στις τηλεφωνικές επικοινωνίες
Η Εύα Καΐλη προωθεί τις διαδικασίες στην Ευρώπη για την ασφάλεια στις τηλεφωνικές επικοινωνίες © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το λογισμικό Predator δεν είναι η μόνη περίπτωση υποκλοπής τηλεφώνου στην Ευρώπη, ξεκαθαρίζει η Εύα Καΐλή.

Για την απόπειρα παρακολούθησης στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη αναφέρθηκε η Εύα Καϊλή. Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εισηγήτρια της επιτροπής για την κυβερνοασφάλεια, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για υποκλοπές σε ευρωβουλευτές.

Όπως είπε, από τον Ιανουάριο που ανέλαβε την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέλαβε την ευθύνη και για την ασφαλή διεξαγωγή των τηλεπικοινωνιών, καθώς η υποκλοπή των επικοινωνιών αποτελεί φαινόμενο που μαστίζει την Ευρώπη.

Ευρωβουλευτές της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και πιθανότητα της Ισπανίας βρέθηκαν αντιμέτωποι με παρακολούθηση του κινητού τους τηλεφώνου.

Μάλιστα, γνωστοποίησε, ότι βίωσε μία παρόμοια επίθεση με αυτήν του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία ήταν αρκετά ανησυχητική, σε ένα ταξίδι της στην Αραβική Χερσόνησο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση η Εύα Καϊλή συνεχίζει τις προσπάθειες να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, ώστε η εφαρμογή που διασφαλίζει το αδιάβλητο των επικοινωνιών να γίνει πραγματικότητα τόσο για τους βουλευτές όσο και για τους δημοσιογράφους.

Επιπλέον, όπως είπε, έχει καταρτιστεί μία ειδική Επιτροπή, στην οποία είναι εισηγήτρια, για τους σοσιαλδημοκράτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να παρθούν ευρωπαϊκά μέτρα ασφαλείας και προστασίας απέναντι στις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, μια καλή πρακτική προστασίας είναι η συχνή αναβάθμιση του λογισμικού στο κινητό τηλέφωνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ