Πολιτικη & Οικονομια

Στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε πύρινο κλοιό η χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI

Στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε πύρινο κλοιό η χώρα με 53 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως διευκρινίζεται από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο ΕΣΚΕΔΙΚ στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων του για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Δεν πρόκειται για έκτακτη σύσκεψη. Ένας επιπρόσθετος λόγος, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, για τη σημερινή του επίσκεψη στο ΕΣΚΕΔΙΚ είναι και για να ενημερωθεί από τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη ενόψει της αυριανής μετάβασης του κυβερνητικού κλιμακίου στη Δαδιά Έβρου.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσής τους.

Αυτή τη στιγμή μέτωπα μαίνονται σε Έβρο, Λέσβο, Μεσσηνία και Γρεβενά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024
Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024

126 πόντους έλαβε η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision. Η πλέον αξιομνημόνευτη στιγμή της ήταν η αντίδρασή της στη συνέντευξη Τύπου. Κάποιοι θεώρησαν ότι έκανε απόπειρα πολιτικής δήλωσης με τα χασμουρητά της.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.