Πολιτικη & Οικονομια

Στα 10,5 δισ. δολάρια το μεγαλύτερο στοίχημα κατά των ευρωπαϊκών μετοχών

Το σκεπτικό του πονταρίσματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρέι Ντάλιο έχει ποντάρει $5,7 δισ. στην πτώση των ευρωαγορών
Αγορές © Pixabay

Bridgewater: Ο Ρέι Ντάλιο στοιχηματίζει 10,5 δισ. δολάρια κατά της Ευρώπης.

Στα 10,5 δισ. δολάρια (από 5,7) έφτασε το στοίχημα της Bridgewater Associates του Ρέι Ντάλιο κατά ευρωπαικών μετοχών. Πρόκειται για την πιο απαισιόδοξη στάση που έχει λάβει η Bridgewater, το μεγαλύτερο hedge fund του πλανήτη έναντι των ευρωπαϊκών αγορών εδώ και δύο χρόνια. 

Η εταιρεία του Ντάλιο έχει ποντάρει στην πτώση 28 εταιρειών, ανοίγοντας «στοιχήματα» άνω των 500 εκατ. δολαρίων κατά μετοχών όπως οι ASML Holding, TotalEnergies, Sanofi και SAP, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Το «σορτάρισμα» είναι η πρακτική της πώλησης δανεισμένων μετοχών και της επαναγοράς τους σε χαμηλότερη τιμή, με τη διαφορά να αποφέρει κέρδη. Αποτελεί συνήθης τακτική για τα αντισταθμιστικά ταμεία, ειδικά τώρα που οι μετοχές εισέρχονται σε bear market, εν μέσω των υψηλότερων επιτοκίων και του αυξανόμενου πληθωρισμού. 

Σημείωνεται ότι ο Ρέι Ντάλιο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, δήλωσε ότι αγοράζει περιουσιακά στοιχεία που προσφέρουν προστασία κατά του πληθωρισμού, ενώ και δεν προτιμά ούτε επενδύει σε χρέη και χώρες που εμφανίζουν υψηλό ρίσκο.

Το συνολικό στοίχημα της Bridgewater κατά των ευρωπαϊκών μετοχών μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο, επειδή οι επενδυτικές εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να αποκαλύπτουν μικρότερα στοιχήματα. Η Bridgewater, που διαχειρίζεται ενεργητικό αξίας 150 δισ. δολαρίων, αποτελεί τον μεγαλύτερο short-seller στην Ευρώπη, με βάση την αξία των θέσεών της. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ